12 берез. 2015 15:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

55

0

У Свитка «взялись» за ГМО

У Свитка «взялись» за ГМО

 Облрада пропонує звільнити область від ГМО


У Свитка «взялись» за ГМО

 Вінницька обласна рада підготувала до сесії, яка має відбутись 20 березня, проект рішення Про обмеження використання генетично модифікованих організмів на території Вінницької області.

Відповідно до проекту рішення, депутатам облради пропонують проголосувати за оголошення території Вінницької області вільною від генетично модифікованих організмів.

Також пропонується рекомендувати облдержадміністрації розробити та внести на розгляд сесії облради заходи щодо обмеження генетично модифікованих організмів на території області.

Також передбачено рекомендації і для органів місцевого самоврядування, науковців, виробників, продавців, розробників та споживачам ГМО та продукції, виробленої за технологіями, які передбачають їх використання:

- обмежити використання генетично модифікованих організмів на території області;

- активно впроваджувати методи органічного землеробства;

- розширювати виробництво екологічно безпечних продуктів харчування;

- заборонити використання генетично модифікованих продуктів в державних і комунальних закладах освіти та охорони здоров’я;

- проводити інформаційно-просвітницьку роботу серед жителів області щодо ризиків впливу генетично модифікованих організмів на здоров’я людини та стан навколишнього природного середовища.

Ще один пункт проекту рішення передбачає схвалити Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо законодавчого врегулювання використання генетично модифікованих організмів в Україні.

 У Свитка «взялись» за ГМО

ВИННИЦА.info