28 лип. 2014 15:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

33

0

У тюрмах Вінниччини шукали найкращу кімнату «для заспокоєнні нервів»

У тюрмах Вінниччини шукали найкращу кімнату «для заспокоєнні нервів»

В установах виконання покарань Вінницької області визначили найкраще приміщення для проведення психологічного розвантаження

 


У тюрмах Вінниччини шукали найкращу кімнату «для заспокоєнні нервів»

Серед виправних закладів Вінниччини проводився конкурс на визначення кращої кімнати для проведення психологічного розвантаження для осіб, які в них утримуються. Мета заходу – узагальнення та розповсюдження кращого досвіду роботи психологів установ виконання покарань Вінницької області задля підвищення рівня надання психологічної допомоги засудженим та ув’язненим. 

Про це повідомляє прес-служба управління ДПтС у Вінницькій області.

«Надання психологічної допомоги тим, хто перебуває в місцях позбавлення волі, є важливою складовою завдання  відомства. Саме тому на місцях повинні бути сприятливі умови для виконання працівниками службових повноважень у кімнатах для проведення сеансів психологічного розвантаження. Крім того, проведення такого заходу дасть нам можливість виявити прогалини в цій діяльності та зрозуміти, на що необхідно звернути увагу, щоб удосконалити  цей напрямок діяльності», - зазначив начальник управління ДПтС України у Вінницькій області Сергій Ткач.

Сам конкурс складався з двох етапів. Перший етап проводився безпосередньо у пенітенціарних закладах, де конкурсною комісією, яку очолював начальник виправного закладу, здійснювалась комісійна оцінка матеріально-технічного стану кімнат та визначалась їх готовність до надання психологічної допомоги особам, позбавленим волі.

Під час другого етапу, який проводився в обласному відомчому управлінні, члени конкурсної комісії на чолі з начальником управління Сергієм Ткачем визначали переможців за такими критеріями, як розташування кімнати, інтер’єр, меблі, система освітлення, матеріально-технічне забезпечення, наявність додаткового оформлення та методичного забезпечення психотерапевтичного спрямування.

Так, у результаті відповідності необхідним критеріям, перше місце посіла кімната психоемоційного розвантаження Вінницької виправної колонії (№86), друге - кімната психоемоційного розвантаження Вінницької установи виконання покарань (№1) і третє-  кімната психоемоційного розвантаження Піщанської виправної колонії (№59).

У тюрмах Вінниччини шукали найкращу кімнату «для заспокоєнні нервів»

У тюрмах Вінниччини шукали найкращу кімнату «для заспокоєнні нервів» - фото 2

У тюрмах Вінниччини шукали найкращу кімнату «для заспокоєнні нервів» - фото 3

ВИННИЦА.info


0
0