29 трав. 2015 09:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

50

0

У вінничан чотири місяці шукатимуть мак і коноплю

У вінничан чотири місяці шукатимуть мак і коноплю

 Міліця шукатиме наркотики


У вінничан чотири місяці шукатимуть мак і коноплю

 З 1 червня розпочнеться і триватиме до кінця вересня операція «Мак», в рамках якої виявлятимуть незаконні макові та конопляні посіви.

Про це інформує сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

За словами начальника Відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Сергія Рудика,  до цієї роботи залучають працівників кримінальної міліції, дільничних інспекторів.

Впродовж тижня працівники міліції вже виявили близько тисячі рослин конопель, які вирощували громадяни на території своїх домогосподарств.

Міліція нагадує, що за незаконні посіви нарковмісних рослин маку чи коноплі передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст.310 КК України.

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин -караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

ВИННИЦА.info