10 січ. 2019 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

126

0

У вінничанина знайшли арсенал зброї та запаси коноплі

У вінничанина знайшли арсенал зброї та запаси коноплі

 В мешканця Чечельницького району в ході проведення санкціонованого обшуку вилучено аресанал зброї, боєприпасів та велику кількість висушених рослин коноплі


У вінничанина знайшли арсенал зброї та запаси коноплі

9 січня, в домогосподарстві мешканця Чечельницького району в ході проведення санкціонованого обшуку вилучено аресанал зброї, боєприпасів та велику кількість висушених рослин коноплі. Власника помешкання затримано в процесуальному порядку. Триває слідство.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника Бершадського відділу поліції В’ячеслава Лялюцького, поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що мешканець одного з сіл району може незаконно зберігати зброю. Вона була успішно реалізована під час санкціонованого судом обшуку в домогосподарстві 60-річного чоловіка. В його будинку, гаражі та підсобних приміщеннях поліцейські вилучили 21 боєприпас до підствольного гранатомета, 3 ручних гранати, тротилові шашки загальною вагою понад 1 400 кг, електродетонатори, більше 3-х тисяч патронів різного калібру, запасні частини до вогнепальної нарізної зброї, пістолети з ознаками переробки, чотири гладкоствольних рушниці.

Обшук проводився слідчо-оперативною групою поліції із залученням поліцейських-вибухотехніків, кінолога зі службовим собакою. За попередньою інформацією, вилучена зброя та боєприпаси є військового зразка.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження відповідано до ч.1 ст.263 КК України ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Крім того, на горищі будинку поліцейські виявили велику кількість висушених рослин коноплі, які відправлено на експертизу.

За незаконне зберігання наркотичних засобів згідно ст.309 КК України чоловіку може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Наразі поліцейські з’ясовують канали надходження зброї та боєприпасів та мету зберігання.

У вінничанина знайшли арсенал зброї та запаси коноплі

У вінничанина знайшли арсенал зброї та запаси коноплі - фото 2

У вінничанина знайшли арсенал зброї та запаси коноплі - фото 3

Вiнниця.info, фото і відео - поліції 

 

title