13 лип. 2017 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

191

0

У Вінниці 17 липня почнуть малювати перший в цьому році мурал. Фото проектів

У Вінниці 17 липня почнуть малювати перший в цьому році мурал. Фото проектів

Показали ескізи велетенських муралів, які малюватимуть на будинках Вінниці. Фото 


У Вінниці 17 липня почнуть малювати перший в цьому році мурал. Фото проектів

 В понеділок, 17 липня, художники почнуть наносити перший мурал у рамках проекту «VIN ART CITY». Це буде картина «Спрямованість» на будинку по вулиці Князів Коріатовичів,155. Загалом в цьому році буде нанесено п’ять муралів. На стіні багатоповерхівки по вул. Келецька, 132, а з’явиться «Місто спорту» від Наталі Лісової. По провулку М. Амосова, 28,а з’явиться картина «Слов’янка» від Тетяни Чубар. Володимир Ходак розробив мурал «Плідність» для будівлі по провулку М. Амосова, 28,а. А на стіні по вул. Келицька, 138 намалюють «Місто Культури» від Олега Ходакова.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької міської рaди.

У Вінниці з 2015 року діє щорічний проект мурал-арту (стінопису) «VIN ART CITY». Його метою є формування креативного міського середовища, туристично привабливого іміджу міста, активізації безпосередньої участі вінничан у трансформації творчого простору м. Вінниці. 15 червня цього року вже традиційно було розпочато прийом заявок на участь в цьогорічному проекті.

В результаті оргкомітет проекту отримав 29 творчих заявок від художників з міст Вінниці, Києва, Луцька, Харкова, Львову. З них  експертною радою було відібрано та затверджено рішенням виконкому Вінницької міської ради 5 пропозицій для реалізації у Вінниці на спеціально обраних стінах будинків міста.

Таким чином учасниками резиденції стінопису «VIN ART CITY» в м. Вінниця цього року стали Наталія Лісова з проектом «Місто Спорту» (вул. Келецька, 132,а), Тетяна Чубар з роботою «Славянка» (пров. М. Амосова, 28-а). Також – Володимир Ходак, який представив мурал «Плідність» (пров. М. Амосова, 28-а), Олександр Марченко – «Спрямованість» (вул. Князів Коріатовичів, 155), Олег Ходаков – «Місто Культури» (вул. Келицька, 138).

Роботу над реалізацією проектів митці розпочнуть 17 липня. Першою локацією проекту стане стіна на будівлі по вул. Князів Коріатовичів, 155, де художник-стінопису Олександр Марченко розпочне втілювати в життя власний творчий задум «Спрямованість», який присвячений темі авіації.

Родзинкою цьогорічної резиденції є масштаби локацій – це стіни дев’ятиповерхових будинків. Що створює для учасників нові виклики та можливості. Проект буде тривати до 5 вересня 2017 року та презентований в рамках святкування Дня міста.

Нагадаємо, що минулого року У Вінниці з’явився свій «Стaрий Aмстердaм» з 3D-мaлюнкaми тa Янгол-охоронець. А трансформаторну підстанцію на Коцюбинського прикрасили абстракцією Бугу.

 Нa бaгaтоповерхівці зa aдресою Гоголя, 1 тепер крaсуються велетенські соняшники з птaхaми.

Тетяна Чубар - «Славянка» (пров. М. Амосова, 28а)
та Володимир Ходак - «Плідність» (пров. М. Амосова, 28а)

У Вінниці 17 липня почнуть малювати перший в цьому році мурал. Фото проектів

Олег Ходаков – «Місто Культури» (вул. Келецька, 138).

У Вінниці 17 липня почнуть малювати перший в цьому році мурал. Фото проектів - фото 2

Наталія Лісова - «Місто Спорту» (вул. Келецька, 132а)

У Вінниці 17 липня почнуть малювати перший в цьому році мурал. Фото проектів - фото 3

Олександр Марченко – «Спрямованість» (вул. Князів Коріатовичів, 155)

У Вінниці 17 липня почнуть малювати перший в цьому році мурал. Фото проектів - фото 4

Вінниця.info, фото -прес-службa Вінницької міської рaди.