4 серп. 2011 14:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

45

0

У Вінниці 9 багатоповерхівок стануть пілотними

У Вінниці 9 багатоповерхівок стануть пілотними

У Вінниці визначено 9 пілотних багатоповерхівок, які обслуговуватимуться за новими принципами


У Вінниці 9 багатоповерхівок стануть пілотними

У Вінниці запускається пілотний проект по 9-ти багатоповерховим будинкам міста щодо замовлення послуг з утримання багатоповерхівки та прибудинкової території старшим по будинку шляхом укладання трьохстороннього договору.

Про це інформує департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

В рамках реалізації проекту передбачається укладання трьохстороннього договору між житлово-експлуатаційним підприємство, старшими по дев'яти «пілотних» будинках у різних мікрорайонах та департаментом житлового господарства на предмет замовлення послуг з утримання багатоповерхівки та прибудинкової території.

Зокрема, ЖЕК спільно із старшим по будинку здійснить повне обстеження багатоповерхівки та визначить перелік робіт по поточному ремонту, який необхідно виконати упродовж серпня-грудня поточного року із формуванням дефектного акту. Далі ЖЕК підрахує орієнтовну вартість робіт та надасть старшому по будинку розрахунок, в якому вказано щомісячну суму витрат на поточний ремонт, що буде врахована в граничному тарифі.

Старший по будинку, з яким укладено відповідний договір, разом із мешканцями буде визначати перелік тих робіт, які будуть виконані за рахунок тарифу на послуги з утримання будинку, а також перелік матеріалів або робіт, які будуть виконані за рахунок мешканців. Якщо, наприклад, у під'їзді проживає мешканець, який працює за фахом маляра або ж електрика, за його бажанням він може виконати ті чи інші послуги власноруч, аби не сплачувати за них ЖЕКу. Мешканці також зможуть самостійно вирішувати, чи купувати матеріали у підприємств, чи зібратися і власними коштами на різноманітних складах чи базарах закупити необхідний матеріал.

Після цього, старший по будинку спільно із ЖЕКом має сформувати картку замовлення на послуги з утримання будинку та прибудинкової території, в якій передбачено перелік «Обов'язкових послуг», зокрема прибирання прибудинкової території; технічне обслуговування ліфтів; обслуговування систем диспетчеризації; тощо. Крім того, в картці замовлення є перелік «Послуг на замовлення» із зазначенням об'ємів чи періодичності робіт, які визначатимуть самі мешканці разом із старшим по будинку.

На підставі сформованої у двох екземплярах картки замовлення житлово-експлуатаційне підприємство складає графік виконання робіт, який погоджується зі старшим по будинку та скріплюється печатками ЖЕКу та штампом старшого по будинку.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман вважає, що завдяки тристоронньому договору старший по будинку та відділ поточного утримання будинків та прибудинкових територій департаменту житлового господарства здійснюватимуть постійний контроль за виконанням робіт на будинку. «Така програма дозволить принципово покращити взаємостосунки між мешканцями багатоповерхівок та обслуговуючими організаціями. На мою думку, це революційний переворот у напрямку покращення рівня та підвищення якості надання житлово-комунальних послуг населенню міста», - сказав Гройсман.

ВИННИЦА.info


0
0