22 лип. 2011 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Події
0

39

0

У Вінниці аферисти міняли 2 тонни китайських годинників

У Вінниці аферисти міняли 2 тонни китайських годинників

Вже затримано 3 "міняйлів", одного з яких розшукує податкова міліція за кримінальний злочин


У Вінниці аферисти міняли 2 тонни китайських годинників

Востаннє такий бартерний ажіотаж по-вінницьки можна було спостерігати 10 років тому, коли "на Парижі" одна фірма задурно міняла усім бажаючим нові парасольки на старі. Тоді на "Парасолька-шоу" прийшли близько 4 тисяч любителів халяви і перш за все по мордах, костюмах та дорогому авто дісталось організаторам шахер-махера.

Нині по всій Вінниці розігрується схожа, але трішки свіжіша афера — старі механічні годинники усьому місту обіцяють поміняти на новий 5-гривневий "Китай". Трьох "міняйлів", що привезли до нас 2 тонни одноразових "часіків" уже затримано. Але по місту досі висять сотні плакатів-зазивалок здійснити дуже вигідну операцію "Було ваше — стало наше!"

У Вінниці аферисти міняли 2 тонни китайських годинників

- Серед затриманих мешканець Білорусі, житель Харкова та Дніпропетровська. Решта учасників міжнародної групи, в тому числі й москвичі, досі на волі. Не ведіться на цей обман!, - заявив заступник мера Вінниці Володимир Слишинський. - До речі, організатор цієї групи виявився розшукуваним податковою міліцією Київщини і його вже доставлено за місцем розшуку.

Чесно кажучи, такої масштабної афери у Вінниці не було давно. Розрахунок ділків простий і вони чекали поки переважно пенсіонери принесуть стару механіку, навіть із позолотою в обмін на китайський ширпотреб вартістю в 5 гривень. І люди йшли до них та несли свої старі, навіть, антикварні годинники... А потім жалкували, плакали та повернути віддане аферистам вже не могли.

 У Вінниці аферисти міняли 2 тонни китайських годинників - фото 2

Цікаво, що для створення позитивного іміджу своїх операцій обмін годинників проводився біля бібліотек, кінотеатру "Родина", інших публічних місць.

Чи зможе Вінниця вигнати цю "бригаду"?

Кримінального переслідування по цьому добровільному обміну, на жаль, не передбачено. Гастролерам світить тільки штраф до 450 гривень за розклеєні плакати і видворення за межі міста...

 У Вінниці аферисти міняли 2 тонни китайських годинників - фото 3

У Вінниці аферисти міняли 2 тонни китайських годинників - фото 4

Ми впевнені, що більша частина "бригади" все ще діє у Вінниці та просимо городян та гостей міста не приймати участь у цій сумнівній операції. Ваш час і ваші годинники коштують набагато більше 5 гривень.

Роман Ковальський, ВИННИЦА.info


0
0