15 верес. 2018 16:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

116

0

У Вінниці біля арки зник шпиль. В Інтернеті влаштували тест на уважність. Фото

У Вінниці біля арки зник шпиль. В Інтернеті влаштували тест на уважність. Фото

 Вінничани жартують, може, зняли від гріха подалі, щоб з Росії не прислали своїх агентів


У Вінниці біля арки зник шпиль. В Інтернеті влаштували тест на уважність. Фото

Кілька годин тому в соціальних мережах вінничани почали жваво обговорювати фотографії головного входу до Центрального парку культури та відпочинку Вінниці. Там від початку червня триває реконструкція. Вчора ввечері перехожі помітили, що біля арки немає шпиля.

«Зробив фотографії і поставив на сторінці. Поряд поставив ще одну, яку робив раніше. Й попросив читачів таким чином пройти тест на уважність. Чи не помітили вони нічого незвичного. Потім таку ж вікторину бачив на інших сторінках та спільнотах. Особисто я знаю, що шпиль зняли на реконструкцію. Навіть бачив фото, де він лежить між аркою та ремонтним парканом. Я цікавився проектом реконструкції. Знаєте, це дуже нормальний проект. Це буде перший проект без нержавійки та кольорової плитки. Проект дуже урбаністичний», - зауважив Вінниця.info користувач соцмереж Віталій, прізвища попросив не називати.

Інформацію про те, що шпиль знали на реконструкцію підтвердили і у міськраді. Проте, вінничани почали жартувати та робити веселі асоціації з агентами ФСБ.

«Може, зняли від гріха подалі. Щоб з Росії не прислали своїх агентів. Адже, одні вже поїхали подивитися на шпиль. Правда у Британії», - додав Віталій.

Також відомо, що із початком реконструкції вхідної групи, вінничани підписали електронну петицію, в якій просили зберегти автентичний комплекс вінницької арки. У відповіді міської ради було зазначено: «опрацьовується питання можливості внесення змін до проекту реконструкції в частині збереження майданчика із сонцезахисними залізобетонними парасольками».

А 5 липня під час виїзної наради Вінницького міського голови Сергія Моргунова журналісти запитали мера, як зміниться вхід до Центрального парку після реконструкції.

«Буде так, як було, але оновлено. На сьогодні працює офіс урбаністів при Інституті розвитку міст. Ми консультувались з нашими швейцарськими партнерами, командою GIZ, щодо рекомендацій, як це робити. Важливо, що комплекс (арки – ред.) це унікальна архітектура, якої не багато залишилось на теренах України, навіть в Європі", - відповів він.  

У Вінниці біля арки зник шпиль. В Інтернеті влаштували тест на уважність. Фото

У Вінниці біля арки зник шпиль. В Інтернеті влаштували тест на уважність. Фото - фото 2

У Вінниці біля арки зник шпиль. В Інтернеті влаштували тест на уважність. Фото - фото 3

У Вінниці біля арки зник шпиль. В Інтернеті влаштували тест на уважність. Фото - фото 4

Вінниця.info, фото з соцмереж.