28 груд. 2017 16:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

29

0

У Вінниці дитина, позбавлена батьківського піклування, зустріне Новий рік в новій сім’ї

У Вінниці дитина, позбавлена батьківського піклування, зустріне Новий рік в новій сім’ї

  Останні кілька років у Вінниці щорічно створюється щонайменше дві прийомні родини. М


У Вінниці дитина, позбавлена батьківського піклування, зустріне Новий рік в новій сім’ї

 Останні кілька років у Вінниці щорічно створюється щонайменше дві прийомні родини. Минулого тижня виконкомом міської ради було схвалено рішення про створення ще однієї прийомної родини, до якої влаштовано хлопчика. Днями прийомні батьки спілкувались із заступником міського голови Галиною Якубович, яка привітала подружню пару із поповненням в родині та підкреслила, що усі відповідні служби завжди готові допомогти та підтримати подружжя, яке виховує прийомну дитину. 

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

Службою у справах дітей міської ради постійно проводиться робота щодо вирішення проблем соціального захисту дітей, особливо сиріт та позбавлених батьківського піклування. Питання влаштування до сімейних форм виховання таких дітей є одним з найвагоміших. Тому працівниками служби проводиться роз’яснювальна робота щодо можливості влаштування дітей до сімейних форм виховання, в тому числі створення прийомних сімей.

«Наразі у Вінниці є 15 прийомних родин, у яких виховується 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 3 особи з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, – розповідає начальник служби у справах дітей міської ради Людмила Шафранська. – Сім’ям, які хочуть створити прийомну родину, надається всебічна допомога у підготовці необхідних документів, сприяння у встановленні психологічного контакту з дітьми. Хочу зазначити, що протягом 2017 року 7 дітей, які виховувалися у прийомних сім’ях, сім’ях опікунів, були усиновлені своїми названими батьками, які стали для дітей справжніми батьками».

Вінниця.info