6 листоп. 2018 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

227

0

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото

 У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології


У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото

 6 листопада у лікарні ім. М.І. Пирогова для лікарів загальної практики сімейної медицини провели майстер-клас з надання допомоги при найбільш поширених невідкладних станах в кардіології: гіпертонічних кризах, гострому коронарному синдромі, гострій серцевій недостатності та раптовій смерті. Більше 200 сімейних лікарів з Вінницької області дізнались від завідувача та викладачів кафедри – науковців та практикуючих кардіологів – послідовність дій при наданні невідкладної допомоги на до госпітальному, госпітальному етапах, наголосили основні стратегії ведення хворих, які перенесли ускладнені кризи, інфаркт міокарді, раптову смерть.

«2018 рік – рік реформування первинної ланки. На сьогоднішній день в області працює 49 закладів первинної медицини і у зв’язку з дією закону про децентралізацію, кількість цих закладів постійно збільшується, відповідно до закону про. В області з’являються центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

На Вінницьку область до початку 2020 року на побудову нових амбулаторій і реконструкцію створених, виділяється 254 млн. гривень. Але скільки б ми не вкладали коштів, і як би не змінювали організацію роботи, в основу завжди покладено високий кваліфікаційний рівень лікаря. Хочу відмітити, що в області у поточному році ми відчули активізацію роботи кафедри терапевтичних дисциплін та сімейної медицини Факультету післядипломної освіти, яку очолює професор Осовська Наталія Юріївна. Знаємо про амбітні плани кафедри по навчальних заходах і надалі будемо спільно працювати над підвищенням кваліфікаційного рівня сімейних лікарів, терапевтів і кардіологів», - говорить головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Світлана Швидюк.

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото 

«Дуже добре, що ми працюємо спільно – Департамент охорони здоров’я, кафедри університету та сімейні лікарі. Адже неможливо проводити роботу по навчанню невідкладній допомозі лише власними силами», - говорить доктор медичних наук, професор Наталія Осовська.

Перед проведенням майстер-класів, Наталія Осовська повідомила, що у кардіохірургічному відділенні «Пироговки» розпочато хірургічну допомогу при хронічній ішемічній хворобі серця, а саме - планові коронарографічні дослідження та стентування.

«В лікарні ім. М. І. Пирогова починає працювати кардіохірургічне відділення. На сьогодні «Пироговка» готується до проведення операцій на відкритому серці. Планується найближчим часом проводити аортокоронарне шунтування та операції на клапанах серця. Спочатку будуть оперувати бригади з Києва із залученням наших кардіохірургів, з часом перейдемо повністю на хірургію нашої лікарні.

Хочу звернути увагу, що на сьогодні ургенції в обласній лікарні немає. Але направляти пацієнтів з районів кардіологи та сімейні лікарі можуть і повинні, якщо це пацієнти з хронічною ішемічною хворобою серця з високими функціональними класами стенокардії та нестабільною стенокардією», - говорить Наталія Юріївна.

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 2

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 3

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 4

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 5

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 6

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 7

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 8 

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 9

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 10

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 11

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 12

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 13

У Вінниці для сімейних лікарів провели майстер-клас з невідкладної кардіології. Фото - фото 14

Вiнниця.info