10 серп. 2017 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

80

0

У Вінниці для трaнспортувaння твaрин бокси можнa орендувaти

У Вінниці для трaнспортувaння твaрин бокси можнa орендувaти

 Порaди, як трaнспортувaти твaрину залізницею  


У Вінниці для трaнспортувaння твaрин бокси можнa орендувaти

 36-річна Катерина Бондар з Вінниці нещодавно перевозила 4-місячного цуценя до Херсонської області потягом. Аби доправити тварину до іншого регіону, довелося розв’язати кілька проблем.

«Перевозити тварину довелося вперше. Мене налякали тим, що доведеться купувати квитки за ціле купе, терміново робити паспорт для собаки з відмітками про всі вакцинації. Але все виявилося занадто простіше», - розповідає Вiнниця.info Бондар.

Спочатку Катерина зазирнула на сайт Укрзалізниці із правилами перевезень тварин.

«Там було чітко вказано, що перевозити маленьких собак, а їх має бути не більше двох, можна, як ручний вантаж. Для цього необхідні спеціальні контейнери. Побігла до зоомагазину по вулиці Соборна, неподалік колишнього ринку «Троянда». Була приємно вражена послугою, коли ці контейнери здавали в оренду. І коштувало це лише 50 гривень. Звичайно, я спочатку заплатила за повну вартість боксу – 250 гривень. Це контейнер для тварин до п’яти кілограм. Там були і більші, але по 450 гривень. Домовилася з власником, що поверну йому бокс, а він мені 200 гривень», - продовжує Катерина.

Цуценя, яке перевозила Катерина маленьке, не досягло однорічного віку.

«Тому  паспорт і не збиралася оформлювати. За правилами, має бути відмітка про вакцинацію від сказу. Ці щеплення робляться лише після року. І намордник не брала. Таких маленьких просто немає. Єдине, що порадили у зоомагазині, це придбати заспокійливе для котів та собак. Від них тварини спокійніше переносять переїзди. Собака проспала більшу половину шляху», - зауважує жінка.

При переїзді залізницею для тварини необхідно купувати окремий квиток.

«На вінницькому залізничному вокзалі їх оформлюють у касі №7. Там, де оформлюють вантажні перевезення. Касир подивилася на мій квиток, що у мене нижнє місце у плацкартному вагоні, бо перевозити у плацкарті не забороняють. Видала квиток на тварину, який обійшовся у 10 гривень 21 копійки. А далі була подорож. Аби не виникло жодних проблем і надалі, погодувала собаку за кілька годин до виїзду. У дорозі підгодовувала лише висококалорійним кормом. Пити давала мало. Вигулювала на великих зупинках. Тож, 10 годин пролетіли, наче мить. Без ексцесів», - додпла Катерина.

Аби далі контейнер для тварин не заважав подорожі, Катерина відправила його додому кур’єрською доставкою.

«Бо собаку везла лише в один бік. На подарунок. По поверненню занесла бокс до зоомагазину, там продавець повернув мої 200 гривень», - підрахувала жінка.

Вiнниця.info