23 листоп. 2015 11:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Спорт
0

79

0

У Вінниці фінішував Чемпіонат України з боксу. Вінничани виграли командний залік

У Вінниці фінішував Чемпіонат України з боксу. Вінничани виграли командний залік

 Вінницька команда «нокаутувала» всю Україну


У Вінниці фінішував Чемпіонат України з боксу. Вінничани виграли командний залік

 22 листопада у вінницькому клубі «Нокаут» фінішував Чемпіонат України з боксу серед чоловіків. На ринзі змагалися 162 боксери. Чемпіонами стали: суперважковик Віктор Вихрист (Полтава), Денис Пояцика (91 кг, Полтава), Дмитро Митрофанов (Чернігів, 75 кг) тощо. Але й вінницькі боксери не тільки не пасли задніх, а «нокаутували» всю країну! Вони перемогли в командному заліку, випередивши імениті команди Київської і Харківської областей.

Про це повідомляє Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Серед учасників були й зіркові спортсмени – чемпіони Європи, призери чемпіонатів світу, в тому числі й призер планетарної першості Микола Буценко з Вінниці.

Змагання відбулися за підтримки федерації боксу України, профільного міністерства, спорту правління Вінницької ОДА, спорткомітету міської ради, відділення НОКУ Вінниччини і спонсорів.

Головний тренер національної збірної України з боксу Дмитро Сосновський звільнив від виступів на вінницькому ринзі лише п’ятьох лідерів, які цього року здобували медалі на чемпіонатах Європи та світу.

В особистому заліку вінничани отримали низку нагород. Чемпіонами стали вінничани Денис Солоненко (81 кг) і Микола Буценко (56 кг). Срібними призерами – Дмитро Лісовий (91 кг), Тарас Головащенко (75 кг), Денис Козарук (49 кг) і Сергій Богачук (59 кг). Бронзовими медалістами – суперважковик Віктор Труш, Владислав Михайлов (81 кг), Василь Рибалка і Віталій Терещук (обидва – 69 кг).

– Серед вінничан є кандидати і члени національної команди: приміром, Сергій Богачук, Денис Солоненко, Віталій Терещук, Владислав Михайлов. Задоволений я і виступом Миколи Буценка, який відновлюється після травми, – сказав Дмитро Сосновський.

За словами Дмитра Сосновського, шанси на олімпійські ліцензії є у багатьох наших боксерів, але наразі не здобуто жодної.

– За підсумками чемпіонату України ми формуватимемо склад збірної. Боротьба за олімпійські ліцензії почнеться після нового року. Їх розіграють в квітні на відбірному міжнародному турнірі в Туреччині та в червні на змаганні в Азербайджані, – розповів Дмитро Сосновський.

Нагадаємо, 20 листопада у Вінниці в клубі «Нокаут» проходили півфінальні поєдинки головного боксерського старту року - Чемпіонату України з боксу серед чоловіків 2015.

У Вінниці фінішував Чемпіонат України з боксу. Вінничани виграли командний залік 

У Вінниці фінішував Чемпіонат України з боксу. Вінничани виграли командний залік - фото 2 

У Вінниці фінішував Чемпіонат України з боксу. Вінничани виграли командний залік - фото 3   

ВИННИЦА.info