17 груд. 2014 11:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

34

0

У Вінниці хочуть, щоб на одній вулиці були лавочки, ліхтарі та урни одного виду

У Вінниці хочуть, щоб на одній вулиці були лавочки, ліхтарі та урни одного виду

 У Вінниці розроблятимуть схеми комплексного благоустрою


У Вінниці хочуть, щоб на одній вулиці були лавочки, ліхтарі та урни одного виду

На цьому тижні у Вінниці відбулася Рада підприємців при міському голові. На ній розглядалися питання благоустрою та формування міського простору. Увагу акцентували на важливості комплексного підходу у цьому питання, щоб на невеликому відрізку вулиці не було різної форми та виду ліхтарів, лавочок та плитки. Також йшлося про результати моніторингу роботи певних магазинів, ресторанів та кафе.

Про це повідомляє Департамени у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Під час засідання підприємці обговорили проект «Порядку здійснення суб’єктами господарювання благоустрою території Вінниці».

«Ми хочемо позбутися ситуації, коли на невеликому відрізку вулиці є різні види, форми та кольори лавочок, ліхтарів, плитки, урн тощо. Тому основною новацією порядку є комплексний підхід до благоустрою. Міська влада сьогодні пропонує не локальне вирішення питань благоустрою певних територій в кожному конкретному випадку, а необхідність розробки комплексної схеми благоустрою в межах одного кварталу (від вулиці до вулиці) або, як мінімум – в межах одного будинку»,– каже головний архітектор міста Олександр Рекута.

Схеми комплексного благоустрою розроблятимуть першочергово на вулицях високого пріоритету. Тобто, там, де пролягає головна транспортна вісь: вулиці Келецька – Пирогова (від ринку Урожай до Соборної) – Соборна – проспект Коцюбинського. Також вулиці з високою активністю: Воїнів-Інтернаціоналістів, проспектах Юності та Космонавтів, вул. 600-річчя, Хмельницьке шосе, Пирогова (від ринку «Урожай» до Сабарівського шосе) і центральна частина міста. Після обговорення цей проект з врахуванням рекомендацій, зауважень та доповнень буде розглянутий міською радою. Його планують почати реалізовувати з 1 січня наступного року.

Також на засіданні підприємці обговорювали результати обстеження закладів торгівлі і ресторанного господарства щодо порушення громадського порядку та режиму роботи. На минулому засіданні Ради підприємців, яке відбулося 6 листопада, розглядалися варіанти вирішення проблемних питань щодо системних порушень громадського порядку у Вінниці окремими магазинами, ресторанами, кафе. Тоді об’єктами обговорення стали: супермаркет «АТБ» (пр. Юності,51), магазин «Слов’янка» (вул. Костянтиновича,39), нічний клуб «Мода Бар», кафе «Чебуречик», ресторани «Гуцульська колиба» та «Шоколад» http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=1612. Було прийнято відповідне рішення по обмеженню до 15 грудня режиму роботи для супермаркету «АТБ» по пр. Юності та внесені рекомендації магазину «Слов’янка» щодо дотримання режиму роботи, який був встановлений ще у 2011 році – тобто до 22 години.

«Ми провели моніторинг, за результатом якого побачили реальну стабілізацію ситуації, пов’язану з діяльністю об’єктів ресторанного господарства. Вони вжили заходи щодо покращення освітлення на прилеглих територіях, контролю за дотриманням громадського порядку власними силами і з взаємодією з органами внутрішніх справ. Щодо об’єктів торгівлі, то їх – два: супермаркет «АТБ» та магазин «Слов’янка». Щодо «АТБ», то керівництво закладу виконало рішення виконкому міської ради. Було змінено режим роботи з цілодобового до 22 години, встановлено додаткові камери відеоспостереження, до штатного розпису внесено додаткову одиницю – охоронника тощо. На сьогодні, за більш ніж місяць, ми не мали офіційних скарг з боку мешканців щодо порушення громадського порядку.  Щодо магазину «Слов’янка», то офіційних скарг до міської ради на сьогодні також не надходило. Проте, в результаті моніторингу на дверях магазину висить вивіска, що режим роботи – до 22 години, але магазин працює довше. Є скарги в телефонному режимі, інформація про те, що продаються алкогольні напої та тютюн без видачі чеків», – каже в.о. директора департаменту адміністративних послуг Євген Іщук.

«Ми всі живемо у нашому місті та повинні його берегти, а також – берегти спокій його жителів. Тож я вдячний тим, хто відреагував на рекомендації та рішення Ради підприємців і адекватно відпрацював ситуацію. Щодо «Слов’янки», то Рада підприємців рекомендувала вам відреагувати на проблеми вашого закладу, а ви їх проігнорували. Тож за пропозицією Ради я підтримую рішення винести на виконком питання щодо визначення розпорядку роботи даного закладу», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

ВИННИЦА.info

 

 


0
0