22 лют. 2016 14:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

124

0

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином

 Міфогенез – 2016. Початок. Джерела натхнення


У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином

 До Вінниці 11-й раз поспіль з’їхалися художники з кількох українських міст на Міжнародний зимовий Фестиваль мистецтва довкілля «Міфогенез».

Цьогоріч фестиваль зібрав більше 30 молодих художників з Києва, Харкова, Львова та Вінниці.

Щороку напередодні польових робіт художники збираються у приміщенні РЦСМ «АртШик» для спілкування, обговорення проектів, що мають бути створені у Немирові, та рефлексії на вже чималі здобутки єдиного в Україні зимового фестивалю ленд-арту. Незмінний організатор та натхненник фестивалю – керівник ВОГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк. Співорганізаторами виступають Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації та Департамент культури Вінницької міської Ради.

Серед тих, хто прибув заради створення власного об’єкту на засніжених просторах Скіфських валів були такі відомі художники як Сергій Якунін (Львів) та Оксана Чепелик (Київ), чимало молодих митців, зокрема харківські Віолета Терлига та Денис Коін. Вінницькі художники, що вже добре знайомі з простором, теж готувались дивувати.

Стіни виставкової зали «АртШик» були сповнені минулорічними просторами валів та образами, створеними на їх «полотні» і інтегрованими в пейзаж Немирівського городища. Молоді вінницькі художники з «Лабораторії актуальної творчості» Єгор Лобузнов та Наталя Лісова продемонстрували у виставковому приміщенні свої нові просторові інсталяції.

Але справжньою творчою розминкою перед марш-кидком на вали стало творення цілого саду ленд-арт об’єктів просто серед Вінниці – на території центрального парку, в урочищі Каліча за ККЗ «Райдуга».

У тісній співпраці з природою народились мистецькі твори Володимира Нойса, Олександра Нікітюка, Наталі Лісової, Єгора Лобузнова.

А розігрівом для натхнення стала презентація-дегустація від відомого вінницького винороба та керівника Вінницького Академічного театру вина Олександра Шемета. Згодом художники почали  малювали вином. Від «Винного квадрату» Олександра Нікітюка до човна, що сів на винну мілину, від портретів до абстракцій – виявилось вином можна малювати що завгодно.

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином 

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином - фото 2 

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином - фото 3 

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином - фото 4

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином - фото 5

У Вінниці художники з різних міст України малювали картини вином - фото 6 

ВИННИЦА.info, за інформацією «Новини культурного життя Вінниці».