19 трав. 2014 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

74

0

У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців

У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців

Генерал-полковник Михайло Коваль зустрівся з пораненими військовослужбовцями у військовому госпіталі на Свердловському масиві


У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців

16 травня, в рамках робочої поїздки до Вінниці виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль зустрівся з військовослужбовцями Збройних Сил України, які під час виконання завдань антитерористичної операції на сході України зазнали кульових та осколкових поранень різного ступеня.

Про це повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

14 травня військовослужбовців ЗС України санітарним літаком Повітряних Сил ЗС України Ан-26 «Віта» було доставлено до Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону.

Під час спілкування з пораненими десантниками генерал-полковник Михайло Коваль вручив військовослужбовцям заохочувальну відзнаку Міністерства оборони України «Пам’ятний знак «За воїнську доблесть». Він розповів, що 23 роки тому сам проходив службу у десантних військах.

— Мені дуже приємно, що десантники сьогоднішнього покоління гідні десантників-фронтовиків, — зазначив генерал-полковник Михайло Коваль.

Також він повідомив, що кожен з тих військовослужбовців-контрактників Збройних Сил України, хто знаходиться на лікуванні, отримав чергові військові звання. Що стосується офіцерського складу, то незабаром теж буде прийняте рішення, відповідно до якого Міністр оборони України матиме право присвоювати позачергові військові звання на ступінь вище від штатного розкладу офіцерам, які відзначилися під час виконання бойових завдань.

За словами виконуючого обов’язки Міністра оборони України, вітчизняне оборонне відомство розробило пропозицію, яка днями буде підтримана Урядом, що тим військовослужбовцям, хто приймає учать в АТО, буде в рази збільшене грошове забезпечення, розширене коло соціальних гарантій та збільшена кількість пільг.

— Ви пам’ятаєте, коли я зустрічався з вами раніше, то говорив про першу заповідь солдата. Нагадаю вам її ще раз: «Живим повернутися додому!» Це найголовніше. Я впевнений, що завдяки цим чудовим людям — медичному персоналу Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, ви видужаєте і повернетеся до строю, — наголосив виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль.

 У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців

У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців - фото 2

У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців - фото 3

У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців - фото 4

У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців - фото 5

У Вінниці Міністр оборони провідав поранених під Славянськом військовослужбовців - фото 6

ВИННИЦА.info


0
0