30 січ. 2017 10:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

39

0

У Вінниці минулого року встановили 45 «прозорих» зупинок

У Вінниці минулого року встановили 45 «прозорих» зупинок

 19 з них – нового зразка, які дообладнані тактильною плиткою для людей зі слабким зором та пандусами


У Вінниці минулого року встановили 45 «прозорих» зупинок

 У 2016 році 45 зупинок громадського транспорту у різних мікрорайонах міста було обладнано новими посадочними павільйонами. 19 з них – нового зразка, які дообладнані тактильною плиткою для людей зі слабким зором та пандусами.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та звязків з громадськістю Вінницької міської ради.

Шість років тому у Вінниці на зупинках громадського транспорту почали з’являтись нові павільйони. Ними комунальні служби замінювали ті, у яких вже вийшов термін використання. Також нові зупинки почали з’являтись і там, де їх взагалі не було, або в місцях, де зупинки громадського транспорту були перенесені. На сьогоднішній день по місту їх вже більше сотні.

Торік було встановлено 45 нових посадочних павільйонів. Зупинки обладнали у різних куточках міста. Серед інших – по вулицях Пирогова («Медичний університет», «Дачна», «Заболотного»), Черняховського («П. Мирного» та «Автогосподарства»), Гліба Успенського, Київській, Зодчих. Також павільйони встановили на Старому місті: по вулиці 8 Березня, Московській.

Більшість зупинок мають місця для сидіння. Конструкції без лавок встановлюються там, де немає місця для їх розташування. У минулому році таких зупинок поставили сім, більшість – по Хмельницькому шосе вздовж трамвайних колій.

Серед 45 зупинок, облаштованих в минулому році, 19 обладнані тактильною плиткою для людей з вадами зору. Вони розташовані по вулицях Хмельницьке шосе, Пирогова, Комарова та Замостянська. Плитка має жовтий колір та ребристу поверхню, яка допомагає орієнтуватись в напрямку руху, або попереджає про небезпеку. Також тут окреслено плиткою жовтого кольору місце, з якого людям на візках буде найбільш зручно потрапити в громадський транспорт.

Вінниця.info