1 лют. 2017 15:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

1388

0

У Вінниці можна одружитися за 24 години. Скільки коштує послуга «Шлюб за добу»

У Вінниці можна одружитися за 24 години. Скільки коштує послуга «Шлюб за добу»

 У Вінниці можна зареєструвати «Шлюб за добу». Скільки коштує послуга 


У Вінниці можна одружитися за 24 години. Скільки коштує послуга «Шлюб за добу»

 У Вінниці запрацював пілотний проект Міністерства юстиції «Шлюб за добу». Тепер молодята можуть стати подружжям за 24 години. Організовуватиме церемонії КП «Подільський туристично-інформаційний центр». Підприємство вже визначило основні тарифи на послугу.

Про це Вінниця.info розповіла менеджер по рекламі Оксана Роздорожнюк.

«Якщо шлюб дійсно потрібно оформити за одну добу, але без виїзної церемонії, то вартість буде 2 тисячі гривень. Розпис відбуватиметься в приміщенні Вежі (там знаходиться туристично-інформаційний центр – ред.).

Якщо це виїзна церемонія, площі Європейська, набережна «Рошен» чи екскурсійний трамвай, то вартість зросте до 2,5 тисяч гривень.

Якщо ж молодята вирішать побратися у вихідний день, то послуга коштуватиме близько 3 тисяч гривень», - зазначила організатор.

Для бійців, що несуть службі в зоні проведення антитерористичної операції, плата – символічна – 85 копійок державного мита.

«Ми розуміємо, що бувають різні ситуації… Військовим потрібно буде пред’явити посвідчення учасника бойових дій або якийсь інший документ, що засвідчує його відправлення на Схід, тощо. За реєстрацію їм доведеться сплатити тільки державне мито – 85 копійок», - додає Оксана Роздорожнюк.

Для того, щоб парам скористатися послугою, їм необхідно звернутись та подати документи до Комунального підприємства «Подільський туристично-інформаційний центр», що знаходиться за адресою: 21050, м. Вінниця, вул. Миколи Оводюка, тел.(0432) 508585, (093) 6031719, (068) 4430604.

Особам, які бажають зареєструвати шлюб у скорочені строки, необхідно укласти договір про надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу-з Комунальним підприємством «Подільський туристично-інформаційний центр», подавши наступні документи:

1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства (іноземець, особа без громадянства) додає документ, що підтверджує законність його (її)  перебування на території України.

2.У разі якщо особи, які бажають зареєструвати шлюб, або один з них раніше перебували у шлюбі,- документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу не дійсним ( свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу не дійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного  стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним, тощо).

Не пред’являються оригінали документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу, якщо відповідні актові записи цивільного стану, про які  повідомлено у договорі, складені органами державної реєстрації актів цивільного стану України.

3.Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку.

4.Документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг, що надаються відділом державної реєстрації актів цивільного стану.

Державна реєстрація шлюбу буде проводитись у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання відповідної заявки. Для цього вони мають: прибути у визначені договором місце, дату та час проведення державної реєстрації шлюбу; надати вище вказані документи уповноваженому працівнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану; ознайомитись із даними, унесеними до заяви про державну реєстрацію шлюбу та до актового запису про шлюб, і засвідчити їх власними підписами у відповідних графах заяви та актового запису.

Нагадаємо, що у Вінниці молодят планують розписувати за добу у Вежі, холі міської ради,  біля фонтану і навіть у трамваї.

Як ми раніше повідомляли, до пілотного проекту Мінюсту долучилися також Дніпро, Луцьк, Миколаїв, Кам'янець-Подільський, Житомир і Харків. Сьогодні послуга вже доступна у Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку. 

Вінниця.info