28 лют. 2017 11:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

40

0

У Вінниці муніципальна поліція та екологи шукатимуть первоцвіти

У Вінниці муніципальна поліція та екологи шукатимуть первоцвіти

 За продаж під першоцвітів на порушників чекає штраф 


У Вінниці муніципальна поліція та екологи шукатимуть первоцвіти

 3 березня Муніципальна поліція разом з працівниками державної екологічної інспекції у Вінницькій області, патрульною поліцією та громадськими екологічними організаціями розпочне перевірки по вулицях та ринках міста для виявлення незаконного продажу ранніх червонокнижних рослин.

Про це повідомляє депaртaмент у спрaвaх ЗМІ тa зв’язків з громaдськістю Вінницької місткої рaди.

З настанням весни починається стихійна торгівля весняними первоцвітами. Працівники Муніципальної поліції разом з екологами звертаються до вінничан, аби вони не рвали квіти, занесені до Червоної книги. Також вони просять не купувати ці рослини, адже цим вони стимулюють їх знищення.

Як зазначив начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик за порушення порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від ста (1700 грн .) до двохсот п'ятнадцяти (3655 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без такої.

Крім того, за один екземпляр незаконної добутої рослини занесеної до Червоної книги України передбачена відповідна компенсація за її знищення. Наприклад: черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн. шафрани (крокуси), підсніжники від 49 до 62 грн. у залежності від виду, сон трава – від 37 до 62 грн. у залежності від виду.

Довідка

Також, порушення чи погіршення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, а також порушення умов утримання (вирощування) рослин цих видів у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках, інших спеціально створених штучних умовах, що призвело до їх загибелі та пошкодження, накладається штраф за статтею 90 КупАП на громадян від двадцяти (340 грн.) до тридцяти (510 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти (510 грн.) до п’ятдесяти (850 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

Вінниця.info