22 жовт. 2016 13:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

50

0

У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року

У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року

  У Вінниці стартував форум «Інтегрований розвиток. Діалог. Залучення громадян»


У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року

 У Вінниці стартував форум «Інтегрований розвиток. Діалог. Залучення громадян». Обласний центр став одним з чотирьох міст в Україні, де уряди Німеччини та Швейцарії пілотують з проектом: «Інтегрований розвиток міст в Україні». На думку іноземців, Вінниця розвивається відповідно до засад Європейської хартії. Особливо це стосується самоврядування на місцях, містопланування. Крім того активно співпрацює та обмінюється досвідом як на національному, так і міжнародному рівнях.

«Гасло проекту: «Сильні міста – сильна Україна». Я його автор. Вважаю, що будь-яка країна складається з розвитку населених пунктів. Ми зацікавлені в розвитку вашої держави. Тому і запропонували реалізацію цієї ініціативи. Пригадайте Німеччину у 19 столітті. Після війни була у вкрай важкому стані. Та завдяки реформам змогла розвинутися. І це саме завдяки реформам на місцевих рівнях. Тому і не дивно, що подібні заходи ми проводимо не у столиці, а в містах, які мають населення менше мільйона. Бо саме люди повинні робити своє майбутнє. Потім цей досвід будемо запроваджувати на всеукраїнському рівні. Нині триває епоха глобалізації. Можу запевнити, Вінниця може розраховувати на підтримку Німеччини та Швейцарії. Ми її взагалі вважаємо столицею децентралізації в Україні. І сподіваюся, що до 2030 року, адже саме на цей строк розрахована наша ініціатива, ми спільно помітимо чимало позитивних змін», - наголосив Матіас Брандт керівник проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» на відкритті форуму «Інтегрований розвиток Вінниці. Діалог. Залучення громад».

Протягом наступних 14 років у Вінниці департаменти міської ради спільно з командами національних та іноземних експертів будуть працювати над проектами міського планування. Роботу розпочали вже від сьогодні під час проведення форуму. Вісім робочих груп, які складені з міських чиновників та активних громадян будуть обговорювати перспективи в усіх можливих напрямках. Наприкінці зібрання представлять свої результати.

У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року

У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року - фото 2

У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року - фото 3

У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року - фото 4

У Вінниці на форумі планують, як буде розвиватися місто до 2030 року - фото 5

Вінниця.info