10 серп. 2015 13:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

85

0

У Вінниці на пляжі «Центральний» виявлено стафілококи і аскариди

У Вінниці на пляжі «Центральний» виявлено стафілококи і аскариди

 Санстанція рекомендувала встановити таблички «Купатись заборонено»


У Вінниці на пляжі «Центральний» виявлено стафілококи і аскариди

 Спеціалісти Держсанепідслужби провели моніторинг стану відкритих водойм та ґрунту на пляжах міста Вінниці. Результати лабораторних досліджень в липні місяці, показали, що на пляжі «Центральний» у воді виявлено підвищений вміст стафілококів та яйця аскарид. При дослідженні поверхні грунту також виявлені збудники паразитарних захворювань, а саме – яйця аскарид.

Про це йдеться в повідомленні головного управління Держсанепідемслужби у Вінницькій області від 3 серпня.

Лабораторні дослідження на пляжах «Гонти» та «Хімік» показали, що якість води та поверхні грунту відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним, хімічним та паразитарним показникам.

На території пляжу «Гонти» відмічається забруднення ґрунту лактозопозитивною кишковою паличкою. На пляжах «Центральний» та «Хімік» мікробіологічні показники стану ґрунту знаходяться в межах нормативних величин.

З метою попередження виникнення інфекційних та паразитарних захворювань серед мешканців міста, Вінницьке міське управління ГУ ДСЕС у Вінницькій області тимчасове не рекомендує купатися на пляжі «Центральний», на адресу департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради направлено лист щодо необхідності встановлення покажчиків «Купатися заборонено!».

ВИННИЦА.info