31 берез. 2016 11:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

431

0

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна

 36 гектарів землі виділять під нове кладовище на Сабарові 


У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна

 30 березня у Вінниці на громадських слуханнях з урахуванням зауважень погодили «Детальний план території кварталу обмеженого вул. Сабарівське шосе, шосе на с. Шкуринці та проектною об’їзною дорогою в м. Вінниці».

Планом передбачено, що на території приєднаних до Вінниці земель, на яких і очисні споруди «Водоканалу», розмістять кладовище на 36,5 гектарах землі, парковку, зарезервують ділянку під спортивний об’єкт для технічних видів спорту та збудують об’їзну дорогу.

Зауважень громадян щодо плану території було чимало, адже неподалік запланованого кладовища, в межах санітарної зони очисних споруд, люди придбали 31 ділянку під ведення особистого селянського господарства. Дехто навіть встиг звести будинок. Компроміси по вирішенню проблем шукали разом з представниками мерії.

Під час громадських слухань, люди питали в представників департаменту архітектури чи можна зводити житлові будинки на цих ділянках, що робити тим хто вже побудувався, і взагалі, що їм робити з ділянками, які вони придбали для забудови, а будівництво житла там заборонено...?

«Якщо ви отримали дозвіл, збудували будинок, ввели його в експлуатацію – він є законним, його ніхто зносити не буде...

…Об’їзна дорога за рахунок земельних ділянок розширятись не буде, бо там є червоні лінії, в межах яких будуватись не можна…», - роз’яснював працівник департаменту архітектури Вінницької міськради Юрій Самойленко.

Також вінничан, що придбали ділянки вздовж дороги на Шкуринці, навпроти мікрорайону «Академічний», питали, чи можуть вони будувати там дачні будинки, адже цільове призначення землі, на яку в них є акти, передбачає таку можливість.

«Ні. Тому що з 1 січня 2016 року вступила в силу норма закону, яка вказує що будь-яке будівництво, надання вихідних даних, і в подальшому отримання земельних ділянок тільки відповідно до містобудівної документації. Дані земельні ділянки були роздані в той момент, коли був накладений мораторій на 5 років. Це дозволило районній адміністрації роздати ці ділянки. Але вони не мали на це права. На сьогоднішній день ця земельна ділянка є у вас в власності. Ви можете її використати для забудови тільки у випадку, якщо змінити цільове призначення земельної ділянки. Будівництво садового будиночку ви здійснити не можете» - роз’яснював Ю. Самойленко.

В мерії шукатимуть компроміс з людьми, які придбали ділянки для ведення особистого селянського господарства, а тепер не можуть на них зводити дачні будинки. Дане питання досить не однозначне, адже ці ділянки в межах санітарної зони об’єкту стратегічного значення для міста – очисних споруд. Якщо власникам дозволять будівництво, то влада «буде крайньою», адже при продажі такого будиночку новий власник може висунути претензії до представників влади що він придбав житло біля очисних споруд і вимагати новий будинок чи ділянку взамін.

В результаті громадських слухань, детальний план забудови кварталу таки погодили із зауваженнями громадян. Людей запросили до перемовин в архітектуру і шукатимуть компромісні рішення по компенсації чи заміні на інші ділянки, що не в межах санітарної зони очисних споруд.

Варто зазначити що в санітарній зоні заборонено будівництво житла, а громадяни, які мають на даній території землю під комерційну забудову, можуть її оформити після затвердження даного плану виконкомом на початку квітня.

Ділянки під ведення особистого селянського господарства в межах санітарної зони на яких тепер не можна будувати житло

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна 

Будинки, зведені на ділянках в межах санітарної зони очисних споруд

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 2

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 3

Територія під кладовище 36,6 га (світла ділянка, позначена червоним хрестиком - ред.)

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 4

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 5

Територія під розміщення спортивних об’єктів позначено зеленим кольором (можливо буде автодром, екстремальний велоспорт, авіамоделювання, мотоспорт)

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 6 

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 7

Проектна об’їзна дорога

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 8 

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 9

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 10

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 11

Громадські слухання 30 березня

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 12 

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 13

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 14

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 15

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 16

У Вінниці на Сабарові буде 36 гектарів кладовища і нова об’їзна - фото 17

Нагадаємо, у лютому розпочали громадське обговорення детального плану території кварталу обмеженого Сабаровським шосе, шосе на с. Шкуринці, проектною об’їзною дорогою.

В червні 2015 було розроблено детальний план забудови даної території.

ВИННИЦА.info