19 квіт. 2013 15:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

61

0

У Вінниці не змогли продати американській «Monsanto» 80 га землі під виробництво. Але інвестор не пішов з міста

У Вінниці не змогли продати американській «Monsanto» 80 га землі під виробництво. Але інвестор не пішов з міста

Департамент комунальних ресурсів Вінницької міської ради не зміг провести аукціон із продажу земельної ділянки 80 га в промзоні "Вінницький індустріальний парк" через відсутність заявок від учасників


У Вінниці не змогли продати американській «Monsanto» 80 га землі під виробництво. Але інвестор не пішов з міста

 Департамент комунальних ресурсів Вінницької міської ради 19 квітня не зміг провести аукціон із продажу земельної ділянки площею 80 га в інвестиційно-промисловій зоні "Вінницький індустріальний парк" через відсутність заявок від учасників.

Про це повідомив заступник мера Вінниці Сергій Матусяк.

"На аукціон не було подано ні однієї заявки, тому ми визнали його таким, що не відбувся", - сказав він.

 У Вінниці не змогли продати американській «Monsanto» 80 га землі під виробництво. Але інвестор не пішов з міста

У свою чергу директор з виробництва насіння Monsanto в Україні та Росії Олена Фоміна звернулась до організаторів аукціону з питанням, чи планує міська рада у майбутньому знову виставити цю земельну ділянку на аукціон.

Матусяк зазначив, що міськрада має намір проаналізувати причини, через які аукціон не відбувся й у травні-червні ухвалити рішення щодо наступного виставляння цієї земельної ділянки на торги, або проведенні конкурсу.

 У Вінниці не змогли продати американській «Monsanto» 80 га землі під виробництво. Але інвестор не пішов з міста - фото 2

За словами представника Monsanto в Україні та Росії Фоміної, компанія на даний момент розглядає кілька ділянок, придатних для будівництва насіннєвого заводу в різних регіонах України.

«Земельну ділянку у Вінниці було обрано як одну з пріоритетних. Після того, як ми зробили заявку на участь у перших торгах, ми вивчали можливості ринку, переглянули наші інвестиційні можливості, наші технічні фахівці приїздили сюди, щоб більш детально познайомитись із технічними параметрами цієї території. В результаті ми зрозуміли, що можемо реалізувати тут більш масштабний проект, і площа земельної ділянки це дозволяє», - сказала вона.

Фоміна зазначила, що у планах компанії будівництво насіннєвого заводу вартістю понад 130 млн доларів США, який дозволить перекрити до 10% імпорту насіння кукурудзи для потреб вітчизняних аграрії.

У Monsanto зазначають, що їм потрібен час, щоб додатково вивчити можливості реалізації цього проекту.

«Ми свідомо пішли на ризик і не реєструвались на участь у повторних торгах, щоб доопрацювати технічні і фінансові рішення. І сьогодні ми тут, щоб підтвердити свою зацікавленість у цій ділянці і щоб дізнатись офіційну позицію міської ради, чи буде ця територія у подальшому знову виставлятись на публічний аукціон», - зазначила Фоміна.

 У Вінниці не змогли продати американській «Monsanto» 80 га землі під виробництво. Але інвестор не пішов з міста - фото 3

Нагадаємо, що раніше департамент комунальних ресурсів Вінницької міськради виставив на продаж на аукціоні земельну ділянку площею 80 га в інвестиційно-промисловій зоні "Вінницький індустріальний парк", розташованій у районі Немирівського шосе й вул. Чехова, за стартовою ціною 81,592 млн гривень для потреб промисловості.

У жовтні 2007 року Вінницька міська рада затвердила план зонування з розміщення інвестиційно-промислової зони "Вінницький індустріальний парк" на земельній ділянці загальною площею 109,2 га.

ВИННИЦА.info


0
0