18 берез. 2015 09:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

79

0

У Вінниці обговорили як в майбутньому проводитимуть вибори

У Вінниці обговорили як в майбутньому проводитимуть вибори

 Система виборів з мажоритарної зміниться на пропорційну


У Вінниці обговорили як в майбутньому проводитимуть вибори

 17 березня у Вінниці незалежні експерти громадських організацій України представили концепцію змін до виборчого законодавства. Коаліційною Угодою такі зміни задекларовані і нещодавно Володимир Гройсман наголосив про необхідність реєстрації нового законопроекту про місцеві вибори до кінця травня з подальшим прийняттям Верховною Радою.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата Сергія Кудлаєнка.

Зміниться система виборів з мажоритарної на пропорційну, що повністю відповідає запитам суспільства. Пропонується також збільшити тривалість виборчого процесу до 90 днів, відкоригувати умови висування кандидатів та передвиборчої агітації і, головне, зробити повністю відкритою систему наповнення і використання виборчих фондів. Виборці мають знати звідки гроші в того чи іншого кандидата і як він їх використовує, на чесні справи, чи на «гречку».

Зараз на часі місцеві вибори. Враховуючи те, що процеси бюджетної децентралізації вже розпочались, зміни до виборчого законодавства повинні розумно поєднуватись із реформою місцевого самоврядування. Сьогодні ми не можемо дозволити приймати закони, які або не працюють, або потребують редагування. Кожен член громади повинен повністю реалізувати своє виборче право і нарешті обрати ту владу, якій довіряє. Від цього залежить успіх реформ.

ВИННИЦА.info