5 лют. 2016 15:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

60

0

У Вінниці одну з декомунізованих вулиць можуть назвати в честь Скрябіна

У Вінниці одну з декомунізованих вулиць можуть назвати в честь Скрябіна

 Мерія відповіла на петицію


У Вінниці одну з декомунізованих вулиць можуть назвати в честь Скрябіна

 5 лютого Вінницька міська рада відповіла на петицію громадян, щодо назви однієї з вулиць міста в честь співака Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка).

Відповідна петиція була зареєстрована 16 січня, її підписали 288 осіб.

У відповіді на петицію, мерія повідомляє, що пропозицію з перейменуванням передадуть робочій групі групи з питань заборони використання комуністичної та націонал-соціалістичної (нацистської) символіки.

«…Пропозиція стосовно присвоєння одній з вулиць м. Вінниці імені музиканта Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка) буде взята виконавчими органами міської ради до уваги у разі найменування (перейменування) вулиць нашого міста.

Ваша петиція передана на розгляд робочої групи з питань заборони використання комуністичної та націонал-соціалістичної (нацистської) символіки на території м. Вінниці, створеної розпорядженням міського голови № 156-р від 20.05.2015, до основних завдань якої відповідно до рішення виконкому міської ради від 25.06.2015 р. № 1407 «Про затвердження Положення про робочу групу з питань заборони використання комуністичної та націонал-соціалістичної (нацистської) символіки на території м. Вінниці» відноситься розробка рекомендацій та пропозицій щодо перейменування скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки м. Вінниці, назви яких містять у собі символіку комуністичного тоталітарного режиму», - зазначено у відповіді.

Як відомо, перед перейменуванням вулиць проводиться громадське обговорення, а потім рішення про нові назви затверджує сесія міськради. Так, минулого року було перейменовано 135 вулиць та провулків міста.

ВИННИЦА.info