11 жовт. 2018 17:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

95

0

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого бізнесу

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого бізнесу

 У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію малого бізнесу


У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу

 11 жовтня у Вінниці переможці обласного конкурсу стартапів отримали сертифікати на втілення власних задумів. Підприємцям-початківцям компенсують частину витрат на реалізацію ідеї. Загальна сума підтримки з бюджету становить 1 мільйон 400 тисяч гривень.

«Перед нами послало питання, як, в який спосіб відпрацювати інструмент, щоб допомогти тим, хто дійсно прагне розвивати бізнес. Насправді, це ризикова справа, тут 50 на 50, що задум вдасться.

Минулого року у співпраці з МХП ми спробували проект стартапів. Він був успішним. Почав набирати обертів. Тоді ми побачили, на скільки багато є цікавих ідей. Тому на початку 2018 року внесли зміни у нашу стратегію з підтримки малого бізнесу і акцентували увагу саме на ініціативних людях», - сказав у вітальному слові голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

У конкурсі 36 переможців з різними ідеями. Одним кошти потрібні для бджільництва, інші – для вирощення часнику або навіть бамбуку. Любов Васильєва з Ладижина планує засадити 80 соток екзотичними рослинами.

«Буду вирощувати бамбук та інші екзотичні рослини, які у нас не ростуть. У таких великих обсягах цього ніхто не робить», - говорить жінка.

Юлія Комарницька з Козинець розповіла журналісту Вінниця.info, що незабаром облаштує міні-цех з вирощування курчат, індичат, гусенят…

«У нас найближчий такий інкубатор є в Іллінцях. Я подумала, якщо хтось з людей хоче завезти яйця на інкубацію, то це дуже дорого і далеко. Я можу заробити гроші сама і допомогти це зробити людям. Є старенькі бабки в селі, які хочуть кудись завезти яйця, а по стану здоров’я вже не можуть. То я в них куплю. І це їм буде якась вигода», - пояснює переможниця.

Загальна вартість проекту - 101 тисяча гривень. Пані Юлія сьогодні отримала грант на 30 тисяч гривень. Раніше їй вдалося виграти ще 50 тисяч гривень на конкурсі МХП.

«80 тисяч мені буде достатньо, щоб закупити інкубатори. Я вже знаю, які. Зв’язувалася із заводом по виробництві інкубаторів (Ужгород). Там гарантія на нагрівні елементи 10 років. Мене це влаштовує», - додає жінка.

Міні-цех працюватиме в окремому приміщенні, безперебійне енергопостачання забезпечуватиме генератор. 

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу - фото 2

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу - фото 3

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу - фото 4

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу - фото 5

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу - фото 6

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу - фото 7

У Вінниці переможці обласного конкурсу отримали кошти на реалізацію свого  бізнесу - фото 8

Вінниця.info