10 берез. 2017 17:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

60

0

У Вінниці переселенці влаштують власні "місцеві вибори"

У Вінниці переселенці влаштують власні "місцеві вибори"

Через те, що переселенці не мають права голосу на місцевих виборах, ті, які живуть у Вінниці, привернуть увагу до цієї проблеми флешмобом


У Вінниці переселенці влаштують власні "місцеві вибори"

11 березня  о 12 годині на Європейській площі переселенці, які живуть у Вінниці, проведуть флешмоб «Право обирати- право кожного!». Його організовують через те, що  4% українських виборців досі залишаються без можливості повноцінної реалізації права голосу.

«Біля Вежі  виставимо намет. Буде це відбуватися так, нібито, проходять вибори. Підходять на голосування жителі різних регіонів України. А коли хтось скаже, що він з Луганщини, чи Донеччини, перед ним закриється шлагбаум. Ми хочемо донести те, що ми також хочемо мати право на голос», -  пояснює Вінниця.info співорганізатор акції Світлана Дмитрієва.

 З листопада до кінця 2016 року в Україні відбулось 438 місцевих виборів, зокрема в об'єднаних територіальних громадах.

«Але питання забезпечення політичних прав внутрішньо переміщених осіб потребує термінового вирішення не залежно від наявності чи відсутності виборів в державі. Законодавчі колізії унеможливлюють повноцінний вплив вимушених переселенців на суспільно-політичне життя та розвиток громади, в якій вони мешкають. У свою чергу, це стає загрозою процесу інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громадах, до яких вони переселились», - зауважує Дмитрієва.

У флешмобі беруть участь студенти ДоНнУ, які перебралися у Вінницю з зони АТО та вимушені переселенці. Подібна акція поступово стане міжрегіональною. Вінниця – перше місто.

«Найближчим часом побідні флешмоби пройдуть у ще у семи містах», - зауважує Дмитрієва.

Організатори акції громадські організації: столична  «Громадський холдинг «Група впливу» , вінницькі  «Об`єднання переселенців «Спільна справа»  та  «Інститут соціальних досліджень і політичного аналізу».

У Вінниці переселенці влаштують власні "місцеві вибори"

Вінниця.info