8 черв. 2016 11:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

139

0

У Вінниці перевірили пляжі: в озері і річці знайшли кишкову паличку, купатися заборонили

У Вінниці перевірили пляжі: в озері і річці знайшли кишкову паличку, купатися заборонили

У Вінниці перевірили пляжі: купатися можна не скрізь 


У Вінниці перевірили пляжі: в озері і річці знайшли кишкову паличку, купатися заборонили

 Купальний сезон у Вінниці в розпалі. В теплі дні люди поспішають на місцеві пляжі, аби поплавати в річці і засмагнути. Місто має три офіційні зони відпочинку: пляжі «Хімік», «Центральний» і «Гонти». Однак, як виявилося, не всі вони безпечні для здоров’я вінничан.

Про це ВИННИЦА.info розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у місті Вінниці Людмила Крутікова.

«Ми провели перевірку води і піску на санітарно-гігієнічні норми. Лабораторні дослідження показали, що вода на «Центральному» пляжі не відповідає по мікробіологічним показникам. А саме - наявна дуже велика кількість лактозопозитивної кишкової палички.

Вона небезпечна для організму. Якщо вода потрапить в ротову порожнину, то в людини може виникнути блювота, висока температура, розлад шлунку. В зоні ризику – діти, тому батькам потрібно ретельно слідкувати за їх водними розвагами.

Така ж ситуація і на Вишенському озері. По-перше, забруднена вода, по-друге, стан самої території: зруйновані плити і не облаштована берегова лінія.

На двох інших пляжах – ситуація в межах норми», - зазначила Л.Крутікова.

Тому санепідмеслужба звернулися до Вінницької міськрад з проханням встановити на цих двох територіях таблички «Купатися заборонено». Однак просто відпочивати можна на всіх пляжах.

«Результати перевірки ґрунту показали, що на пляжах відсутні яйця аскарид та інших паразитів. Отож для засмагання придатні і «Хімік», і «Центральний», і «Гонти», а також Вешенське озеро», - додала головний спеціаліст.

Вінничан просять не смітити біля водойм та не вигулювати там тварин, оскільки після дощу всі нечистоти потраплять в річку або озеро.

Як ми раніше повідомляли, у вінницькому парку на березі Вишенського озера з’явились тренажери.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifВИННИЦА.info