8 квіт. 2016 09:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

95

0

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації

 У Вінниці жителі мікрорайонів «Академічний» та «Сабарів» з вінками і хрестами пікетували міськраду


У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації

Вранці 8 квітня у Вінниці жителі мікрорайонів «Академічний» та «Сабарів» вийшли пікетувати міськраду. Люди протестують проти створення кладовища на приєднаній території і принесли на площу перед мерією надгробні хрести і погребальні вінки.

«Ситуація така.

Попасти на територію кладовища можна тільки через заїзд на Шкуринці, через дорогу по якій ми всі ходимо додому. Вони намалювали гарний проект що буде окрема дорога. На питання що буде спочатку кладовище чи заїзд на кладовище, вони замовчуються. Це говорить про що, що спочатку там буде кладовище, похоронять що там вже місця не буде, а дороги і окремого заїду не буде. Уявіть 400 тисячне місто і це буде єдине кладовище в місті. Щодня у Вінниці помирає близько 20 людей, це теоретично 20 похоронів в день повз наших будинків. Про об’їзду дорогу, вони її намалювали, але про те що вони її будуть робити ні слова», - говорить мешканець «Академічного» Євгеній.

На акції протесту і жителі іншого мікрорайону - «Сабарів».

«Навіщо щоб мої діти їхали зранку в школу і дивилися на всі ці траурні процеси і на це все…Ц е жахіття якесь. Нічого немає, ні дитячих майданчиків, як телефонуєш розмовляєш, ой в нас немає на дитячу площадку 150 тисяч жителями мікрорайонна на пополам. Який на пополам? А на кладовище гроші є», - говорить житель Сабарова.

Під час мітингу двоє чоловіків спробували вчинити провокацію: двоє знайомих між собою людей затіяли бійку, але це все припинили правоохоронці, викривши провокаторів.

Переконати людей що похоронні процесії не будуть йти по «бетонці» повз «Академічний», не вдається. Перемовини, які ввечері о 16.30 провів заступник мера Сергій Матусяк з головою ініціативної групи Віталієм Донцем, результату не дали, попри те що С. Матусяк показував на місці що початок кладовища за 1,2 км від «Академічного». Віталія Донця попросили донести до мешканців інформацію про те що по "бетонці" похоронні процесії йти не будуть. Чи донесли це на зборах людей о 19 годині, невідомо.

І на мітингу люди не хочуть навіть слухати про кладовище, знаходячи на всі аргументи відмовки: зелена зона виросте, коли вже заповниться кладовище, запроектовану дорогу збудують не знати коли,

Відомо, що за затвердженим у 2012 році Генпланом міста передбачено створення кладовища на Сабарові, в межах санітарної зони очисних споруд.

Але після презентації детального проекту забудови території, мешканці «Академічного» виставили мерії ультиматум, щоб кладовища там не було.

Пікет завершився об 11 годині, але консенсусу з мерією пікетувальники не знайшли. Люди наполягали що стврення кладовища на Сабарові є незаконним, в мерії пояснювали що все законно і згідно Геплану. Мешканці мікрорайонів "Академічний", "Сабарів", "Поділля" та інших написали звернення Президенту, Голові Верховної Радита міському голові. Розійшлись, домовившись з заступниками міського голови про зустріч їх ініціативних груп об 14.30 в понеділок 11 квітня.

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 2

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 3

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 4

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 5

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 6

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 7

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 8

У Вінниці під мерією пікет. Принесли хрести, вінки, була спроба провокації - фото 9

ВИННИЦА.info

title