11 листоп. 2018 15:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

86

0

У Вінниці планують відкрити першу в Україні школу гондольєрів

У Вінниці планують відкрити першу в Україні школу гондольєрів

Бажання викладати керування гондолами вже виявив італієць


У Вінниці планують відкрити першу в Україні школу гондольєрів

Віталій Гуменюк – єдиний у Вінниці гондольєр, який має відповідний плавучий засіб. Цього літа він пропонував для городян та гостей міста романтичні прогулянки на човні «Джульєтта». З наступного року чоловік вже планує відкрити у Вінниці школу гондольєрів та розширити виробництво гондол.  

«Всі вважають, що гондольєри передусім мають вміти співати. Я ж розумію, що гондольєра по-перше має бути відповідальність за життя людей, яких він везе. І не менше, ніж у водія шкільного автобусу. У кожного гондольєра мають бути права на керування плавучими засобами», - підкреслює Віталій.

Саме тому вже почав вирішувати питання по організації навчального процесу по керуванню плавучими засобами. Також шукає інженера, який спроектує човен схожий на гондолу.

«Звичайно, привезти її з Венеції та поставити у нас на реєстр, можливо. Але, є бажання виготовляти саме вінницькі.

Необхідно також розуміти, що це не просто човен, як засіб руху на воді. Ці розробки необхідно реєструвати та проводити безліч експертиз та отримати державний номер. Якщо вдасться пройти весь спектр цих вимог, ми зможемо запустити виробництво. Маємо для виготовлення кваліфікованих спеціалістів», - зауважує.

Нині Гуменюк веде перемовини з представниками спорткомплексу «Авангард».

«Аби на їх території облаштувати нашу школу», - підкреслює.

Бажання викладати керування гондолами вже виявив італієць.

«Джоржио одружився з вінничанкою, яка колись поїхала до Італії на заробітки. Вони хочуть незабаром переїздити до України. Влітку ми познайомилися, коли італієць проходив дамбою, а я лагодив «Джульєтту». Ми розговорилися. І він зауважив, що має власний човен. Він бере участь у щорічних регатах. Він мене похвалив, що в Україні я підтримую культуру Венеції. Й зауважив, що готовий вчити вінничан керувати гондолами», -  радіє Віталій.

Говорити про точні дати, коли школа запрацює, важко.

«Передусім, попереду багато паперової  роботи. Але наразі, я приємно здивований тим, що більшість місцевих  чиновників зацікавлені у розвитку цього направлення. Та сприяють практично у всьому», - констатує Гуменюк.

Вiнниця.info