10 груд. 2015 17:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

117

0

У Вінниці планують відкрити центр підтримки громадських організацій

У Вінниці планують відкрити центр підтримки громадських організацій

 У 2016 році у Вінниці планують відкрити центр підтримки громадських організацій


У Вінниці планують відкрити центр підтримки громадських організацій

 У 2016 році за підтримки Світового банку у місті розпочнеться масштабний проект з будівництва Вінницького регіонального центру серцево-судинної медицини. Також планується відкрити Громадсько-волонтерський центр підтримки і реабілітації воїнів АТО та Центр підтримки громадських організацій, який буде розташовуватись по сусідству із недавно відкритим iHUB в будівлі по вул. Пушкіна. Про ці та інші плани економічного та соціального розвитку міста йшлося сьогодні під час засідання виконкому міської ради.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Цього року Вінниці знову підтверджено високий рівень інвестиційної привабливості. Завершено будівництво ІV черги кондитерської фабрики, розпочато проект з будівництва заводу з виробництва холодильного обладнання ПАТ «Українська пивна компанія». Розроблено Концепцію Вінницького індустріального парку, триває процедура його державної реєстрації. З метою підтримки стартапів та підвищення активності молодих підприємців за сприяння норвезьких партнерів в місті відкрито Центр інновацій та підприємництва iHUB. 

«У 2015 році схвалено програму розвитку електронного врядування, створені нові сучасні сервіси для громадян: електронні петиції, новий портал для громадських організацій міста та веб-ресурс допомоги воїнам АТО. Збільшена кількість адміністративних послуг, які надаються вінничанам в режимі он-лайн. Міська рада долучилась до електронної системи закупівель «Прозорро». 

Тривала реалізація програми «Безпечне місто». В наступному році продовжиться удосконалення системи надання адміністративних послуг. У рамках реалізації Програми розвитку інституцій громадянського суспільства буде відкрито Центр підтримки громадських організацій на вул. Пушкіна», – розповів директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.

Одним з пріоритетів розвитку міста залишається енергоефективність. У 2015 році Вінниця першою на пострадянському просторі здобула Європейську енергетичну відзнаку. Пролонговано Меморандум зі Швейцарією, в рамках якого продовжуються роботи з будівництва нової твердопаливної котельні на вулиці Баженова. Виконано термореновацію школи №25, утеплено дах школи №34. В рамках започаткованої в цьому році програми співфінансування з мешканцями частково утеплено фасади 8 багатоквартирних житлових будинків. По місту встановлено 490 нових світлодіодних світильників. 

«У 2016 році плануємо продовжити роботу з реалізації Меморандуму зі Швейцарією і здійснювати реконструкцію системи теплопостачання від котельні по вул. Тарногородського, 9. Триватимуть роботи з утеплення фасадів навчальних закладів та житлових будинків. У будівельній галузі акцент робим на розбудову об’єктів соціальної інфраструктури. Триватиме реконструкція приміщень дитячих навчальних закладів. Продовжиться оновлення ігрових майданчиків в ДНЗ та харчоблоків освітніх закладів», – зазначив Віталій Погосян.

Триває робота з розширення мережі медичних закладів міста. В 2015 році  відкрито  амбулаторію сімейного лікаря по провулку Українському, проведено реконструкцію приміщення під ще одну амбулаторію по вул. Д. Нечая. Створено хоспісне відділення, капітально відремонтовано регіональний гепатоцентр. У галузі культури нове сучасне приміщення отримала дитяча школа мистецтв «Вишенька», відкрито оновлений клуб в  мікрорайоні Пирогово.

Також Віталій Погосян зазначив, що наступного року за підтримки Світового банку стартує масштабний проект з будівництва Вінницького регіонального центру серцево-судинної медицини. Продовжаться роботи з реконструкції та капітального ремонту доріг та вулиць міста, зокрема, триватиме реконструкція проспекту Космонавтів (ІІ черга). А в приміщенні по вул. Едельштейна,8 буде відкрито Громадсько-волонтерський центр підтримки і реабілітації  воїнів АТО. 

«Рік був досить складним, але навіть в умовах економічної кризи в державі ситуацію допомогла вирівняти фінансова децентралізація. І у другій половині року ми вже більш оптимістично почали дивитися на результати виконання програми соціально-економічного розвитку на 2015 рік. По великому рахунку, вдалося виконати все те, що було заплановано, навіть дещо більше», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

ВИННИЦА.info