23 трав. 2017 18:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

64

0

У Вінниці показали «Топографію терору»

У Вінниці показали «Топографію терору»

  У Вінниці показали «Типографію терору»


У Вінниці показали «Топографію терору»

23 травня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація серії документальних фільмів «Топографія терору». Розповідають про місця, кількість жертв та історію.

“Топографія терору” – це 11 коротких відеороликів, у яких вінницькі дослідники та історики розповідають про головні місця масових репресій здійснених радянською владою у Вінниці 1937-1938-го років.

«У нашому проекті ми будемо говорити про місця пам’яті, пов’язані з періодом репресій. У них не буде наукових відкрить, це інформація, яка лежить наверху, але вона не доходить до більшості. У відео історики, дослідники цієї теми говорять про ці місця, розповідають історію, яку мало хто чув. Слід розуміти, що йдеться про роботу не з професійними акторами, а науковцями та дослідниками, котрі справді перейнялися ідеєю донести вінничанам інформацію про минуле, аби такого більше ніколи не повторилося в майбутньому », -розповідає Олександр Федоришен, керівник Центру історії Вінниці.

Згодом презентація фільмів відбудеться по області та Україні, а після цього їх можна буде побачити у мережі YouTube на каналах  Центру історії Вінниці та Вінницького історичного товариства.

У Вінниці показали «Топографію терору»

У Вінниці показали «Топографію терору» - фото 2

У Вінниці показали «Топографію терору» - фото 3

У Вінниці показали «Топографію терору» - фото 4

У Вінниці показали «Топографію терору» - фото 5

У Вінниці показали «Топографію терору» - фото 6

У Вінниці показали «Топографію терору» - фото 7

У Вінниці показали «Топографію терору» - фото 8

Вінниця.info