12 верес. 2018 18:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

118

0

У Вінниці прапором України підперли двері. Фото

У Вінниці прапором України підперли двері. Фото

Правоохоронці пообіцяли найближчим часом виїхати на місце та дати свою оцінку


У Вінниці прапором України підперли двері. Фото

12 вересня вінничанка Єлизавета Лисак звернула увагу на стяг, яким підперли двері в одному з приміщень по вулиці Ватутіна, 10.

«Стягом підперли двері з середини, як бабці підпирають шваброю. Це мене неприємно вразило. Ще більше через те, що от така картина тут від початку цього літа. Тоді я проходила цією місциною. І от сьогодні, коли знову проходила, нічого не змінилося», - розповіла редакції Вінниця.info Єлизавета.

Судячи з фотографій, які зробила жінка, у приміщені знаходилась одна з установ. На скляних дверях є наліпки про те, що об’єкт під охороною. На вікнах грати. Але в середині нині порожньо. Звідти виїхали та залишили деякі меблі перед входом. Приміщення ніким не експлуатується.

«Мене болить за те, що Україна вже 27 рік святкує свою Незалежність. П’ятий рік триває війна на сході. Наші українські військові  гинуть за жовто-блакитний стяг. А хтось його використав от таким чином», - зауважила Єлизавета.

Редакція Вінниця.info звернулася за коментарем до правоохоронних органів. Адже відомо, що за наругу над державним символом є відповідальність.

«За статтею 338-ю ККУ, це «Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гімном України», карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або арештом до шести місяців. Притягнути винних можливо, якщо це буде коїтися у публічному місці», - пояснив Сергій Синявський, керівник поліції Вінниці.  

Правоохоронці пообіцяли найближчим часом виїхати на місце та дати свою оцінку.

Після оприлюднення інформації, як стало відомо редакції, прапор миттєво забрали. Поки на місце прибула поліція, недолік вже був усунений.  

У Вінниці прапором України підперли двері. Фото

У Вінниці прапором України підперли двері. Фото - фото 2

У Вінниці прапором України підперли двері. Фото - фото 3

У Вінниці прапором України підперли двері. Фото - фото 4

Вінниця.info, фото надані Єлизаветою Лисак.