29 квіт. 2018 09:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

36

0

У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій»

У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій»

 Присвячена збірка вчителю Олександра Домбровського – Юрію Пахомову.


У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій»

 Голова обласної Ради Анатолій Олійник взяв участь у презентації  книги народного депутат України, виконувача обов’язки Голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, вінничанина Олександра Домбровського «Україна на розломі цивілізацій. Погляд з 2010 року». Захід відбувся 28 квітня у  Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва. Присвячена збірка вчителю Олександра Домбровського – Юрію Пахомову.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облради.

Автор книги зазначає, що його публіцистична збірка не претендує на те, щоб її зміст вважався істиною в останній інстанції.

«Це думки вголос із правом на дискусію, - наголошує Олександр Домбровський. –  Ставлю собі питання - чому Україна з таким багатим потенціалом не може його використати? Чому Україна не ніяк може пройти через такі катастрофічні випробування? І маю свою відповідь – тому що Україна має унікальне геополітичне розташування. Знаходиться у так званому «геополітичному трикутнику» – Росія-Польща-Туреччина. І ці процеси будуть продовжуватись. Тому необхідно навчитися жити, а не виживати у цих складних умовах».

У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій»

«Глибоким експертом-аналітиком і системним практиком» назвав автора книги голова правління Інституту глобальних трансформацій, Надзвичайний і Повноважний Посол України Олександр Чалий, у передмові до видання: «В умовах глобалізації Україна та світ потребують нового мислення, розробки сучасних підходів і принципів для розуміння і реагування на глобальні виклики та загрози. Книга  Олександра Домбровського «Україна на розломі цивілізацій» відображає цю концепцію, вона є спробою через призму «цивілізаційного розлому» розглянути культурні, історичні, міжнародні та внутрішньополітичні процеси, що відбуваються в Україні та в глобальному світі навколо нашої держави. Це спроба сформувати бачення майбутнього розвитку України у новому світі та само ідентифікації українців у ньому».

На презентації також були присутні народні депутати України Григорій Заболотний, виконувач обов’язки голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Олександр Співаковський, Генеральний консул Польщі у Вінниці Дамян Цярціньскі.

Олександр Домбровський впродовж 2005-2010 років був головою Вінницької облдержадміністрації, перед цим – з 2002 по 2005-й - Вінницьким міським головою. Кандидат економічних наук. Заслужений економіст України.

У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій» - фото 2

У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій» - фото 3

У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій» - фото 4

У Вінниці презентували книгу «Україна на розломі цивілізацій» - фото 5

Вiнниця.info, фото - сайт облради