21 берез. 2017 10:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

108

0

У Вінниці проведуть безкоштовні обстеження у мобільному флюорографічному кабінеті

У Вінниці проведуть безкоштовні обстеження у мобільному флюорографічному кабінеті

В регіоні з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу протягом 2016 рік зареєстровано 769 осіб,  що на 2% більше, ніж у 2015рік


У Вінниці проведуть безкоштовні обстеження у мобільному флюорографічному кабінеті

До Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом у Вінниці перехожі безкоштовно зможуть пройти обстеження у мобільному флюорографічному кабінеті.

Про це  Вінниця.info повідомляє прес-служба Вінницької міськї ради.

«24, 27 та 28 березня з 10 до 14 години біля адмінбудівлі міської ради буде знаходитись флюорографічний автобус. У ньому всі бажаючі зможуть пройти обстеження. Флюорографію робитимуть безкоштовно. Тут можна буде обстежитися та проконсультуватися у лікаря.», - йдеться у зверненні.  

Директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш, для раннього виявлення туберкульозу профілактичні флюорографічні обстеження є дуже важливими, але, на жаль, багато людей не досить уважно ставляться до свого здоров’я. 

«Туберкульоз має багато симптомів, але в більшості вони неспецифічні. Ознаки хвороби залежать від її форми, місця локалізації патологічного процесу. А також – від індивідуальних особливостей організму хворої людини. Хвороба тривалий час може протікати безсимптомно. Час втрачається, а хвороба переходить більш складні форми, які вже важко піддаються лікуванню. Тому дуже важливо робити флюорографічні обстеження», – каже Олександр Шиш.

За данини Головного управління статистики у Вінницькій області, врегіоні з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу протягом 2016р. зареєстровано 769 осіб,  що на 2% більше, ніж у 2015р. Серед даних осіб 69% – чоловіки, а 89% – особи, які захворіли на туберкульоз органів дихання. Найбільша частка інфікованих припадала на осіб у віці 35–44 роки. Із загальної чисельності хворих, яким торік встановлено такий діагноз, кожний другий  – мешканець села.

Довідка:

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу, передається повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової при вдиханні пилу (аерозолю), в якому є мікобактерії. Кожен хворий на туберкульоз заражає до 20 здорових осіб, тому є небезпечним для оточуючих.

24 березня світ відзначає Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз. Саме цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив туберкульозну бацилу, що стало початком на шляху діагностики та лікування даного захворювання. На сьогоднішній день третина світового населення інфікована туберкульозом, а півтора мільйона хворих помирає щорічно, хоча у наш час це захворювання цілком виліковне.

Вінниця.info