15 квіт. 2011 18:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Влада
0

40

0

У Вінниці Пшонка хвалився як Генпрокуратура садить чиновників

У Вінниці Пшонка хвалився як Генпрокуратура садить чиновників

З початку року в Україні порушено 25 кримінальних справ щодо високопосадовців


У Вінниці Пшонка хвалився як Генпрокуратура садить чиновників

З початку року в Україні порушено 25 кримінальних справ щодо високо посадовців, повідомив у Вінниці Генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

За його словами, у цьому році порушено 25 кримінальних справ щодо високопосадовців, 15 – з цих справ уже направлено до суду.

«Корупція не має політичних кольорів. Сьогодні до кримінальної відповідальності за вчинення службових злочинів притягуються високопосадовці - представники нинішньої влади: Преснер Б.М. (заступник Міністра навколишнього природного середовища), Рудь Т.Є. (начальник Держінспекції з контролю за цінами Мінекономіки), Бондар В.В. (колишній Міністр транспорту та зв’язку та був заступником митниці), Адамович В.В. (директор департаменту Держкомісії з регулювання ринків фінпослуг), Жук О.В. (заступник Голови держкомітету ветеринарної медицини). Це кримінальні справи останніх місяців», - повідомив В.Пшонка.

За його словами, високопосадовцями завдано матеріальної шкоди державі на суму майже 2,5 млрд. грн. з яких понад 500 млн. грн. уже повернуто. «Ураховуючи заподіяння державі вказаними злочинами, я маю на увазі високопосадовцями, матеріальної шкоди на суму майже 2,5 млрд. грн., органами прокуратури в період розслідування кримінальних справ приймають і подають позови до суду по поверненню цих коштів до держави. Уже судами вирішено до повернення цих коштів на суму більше 500 млн. грн.», - повідомив В.Пшонка.

Він підкреслив, питання ставиться, щоб не тільки притягнути до кримінальної відповідальності, а повернути ці кошти державі. «І це є реальною боротьбою з корупцією», - сказав Генпрокурор.

ВИННИЦА.info


0
0