17 серп. 2018 14:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

56

0

У Вінниці розпочався конкурс молодих джазових виконавців

У Вінниці розпочався конкурс молодих джазових виконавців

 Вінницьких музикантів запрошують на конкурс молодих джазових виконавців


 У Вiнницi в рамках фестивалю «VINNYTSIА JАZZ FEST» вiдбудеться VII Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавцiв.

Про це пiд час прес-конференцiї 17 серпня розповiв директор департаменту культури Вiнницької мiської ради Максим Фiланчук.

«Ми фiнансово пiдтримуємо джазовий фестиваль. Сьомий Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавцiв це один з проектiв, де ми є органiзаторами. Захiд пройде в рамках «VINNYTSIА JАZZ FEST». Мета проекту – формування професiйного кола виконавцiв джазової музики в Українi.

Переможцi кожної категорiї отримають премiї-винагороди вiд мiського голови Сергiя Моргунова та виконавчого комiтету Вiнницької мiської ради», - сказав Максим Фiланчук.

Кожен учасник конкурсу отримає запрошення на pre-pаrty фестивалю.

Для участi в конкурсi потрiбно з 17 серпня до 11 вересня надiслати на електронну пошту оргкомiтету jа[email protected] заповнену заявку учасника, резюме колективу чи виконавця, вiдеозаписи двох композицiй (джазовий стандарт, вiльна композицiя).

Пiд час другого туру (живi прослуховування) учасники будуть виконувати джазовий стандарт з вiдбiркового туру, одну композицiю на власний вибiр та народну або нацiональну мелодiю у джазовiй iнтерпретацiї.

Виступи учасникiв буде оцiнювати професiйне журi, що складається з провiдних джазових фахiвцiв України та з-за кордону. Головою журi цьогорiчного конкурсу буде зiрка свiтової джазової сцени, культовий барабанщик Павєл Файт (Чехiя).

Учасниками конкурсу можуть стати: iнструментальнi ансамблi у складi до 4 осiб; вокальнi ансамблi у складi до 6 осiб та окремi виконавцi.

Вiковi категорiї: молодша (дiти до 15 рокiв) i середня (вiд 16 до 21 року).

Номiнацiї: вокал (сольний спiв, вокальна група), iнструментальна музика (солiст в iнструментальному супроводi, iнструментальна група).

Фiнальний гала-концерт конкурсу вiдбудеться 20 вересня у концерт-холi «Моnt Blаnc» (вул. Соборна, 34).

Засновник конкурсу є виконком Вiнницької мiської ради.

Повна програма мiжнародного фестивалю «VINNYTSIА JАZZ FEST».

Вiнниця.info