20 січ. 2017 21:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

78

0

У Вінниці вшанували загиблих кіборгів. Дружина одного з них ледь стримувала сльози

У Вінниці вшанували загиблих кіборгів. Дружина одного з них ледь стримувала сльози

 Волонтери та небайдужі вінничани запалили свічки у пам'ять за загиблими героями 


У Вінниці вшанували загиблих кіборгів. Дружина одного з них ледь стримувала сльози

 Ввечері 20 січня на майдані Небесної Сотні у Вінниці зібрались кілька десятків людей. В їхніх руках свічки. З динаміка звучить «Пливе кача».

«Волонтери та небайдужі вінничани вшановують пам'ять загиблих кіборгів, які захищали Донецький аеропорт», - пояснює боєць АТО загону "Дика качка" Олексій Попіков.

Реквієм триває недовго. Священик, якого запросили, не встиг прибути. Люди самостійно читають молитву «Отче наш». Серед присутніх ледь стримує сльози вдова Сергія Зулінськго, який загинув у Донецькому аеропорту. На його честь у Вінниці перейменували вул. Тарногродського.

«Вже трішки відійшла. Але й досі не можу повірити, що Сергія немає. Коли він загинув, нашій донечці Златі було вісім місяців. Зараз мала підросла. Дуже жвава. Не знаю, у кого вона вдалася. Бо чоловік був спокійний, я спокійна. З дитиною живемо у мами. Нам виплачують пенсію, за загиблого. Вона невелика, зрозуміло, повноцінно виростити дитину за такі гроші нині нереально. Стоїть на місці питання з виділенням двох гектарів землі. Я ні на що не скаржуся. Найболючіше, що важко змиритися з тим, що Серія немає. Нам без нього дуже важко», - розповіла Вінниця.info Катерина Зулінська.

20 січня для Катерини особлива дата. 19-го 2015 вона востаннє поговорила з чоловіком. Він передзвонив їй, сказав: «Привіт кохана, я живий». Наступного дня вона вже подзвонила сама. Але  почула голос з російським акцентом: «Он больше не вернётся».

Серій проходив строкову військову службу в лавах аеромобільних військ ЗСУ. У зону АТО пішов добровольцем. Був головним сержантом-командиром відділення, 81-шої окремої аеромобільної бригади, 90-й окремий аеромобільний батальйон. 28 жовтня 2014-го частина зайняла бойові позиції. На Новий рік побував удома. 20 січня група на 2-х БТР рушила забрати поранених до АД. В умовах щільного туману та за відсутності зв'язку — «глушили» терористи — десантники на БТР-ах потрапили у засідку. Під час бою БТР, в якому він здійснював штурм з іншими військовиками, врізався в будівельні конструкції аеропорту та вибухнув. Тоді ж загинули солдати Анатолій Доценко, Іван Євдокименко, В'ячеслав Мельник, Андрій Миронюк, Леонід Шевчук. Зулінський вважався зниклим безвісти. Опізнали його близькі при вивозі з Донецького аеропорту.3 квітня 2015-го похований у місті Вінниця, Центральне міське кладовище, Алея Слави. В останню дорогу проводили тисячі вінничан.

У Вінниці вшанували загиблих кіборгів. Дружина одного з них ледь стримувала сльози

У Вінниці вшанували загиблих кіборгів. Дружина одного з них ледь стримувала сльози - фото 2

У Вінниці вшанували загиблих кіборгів. Дружина одного з них ледь стримувала сльози - фото 3

У Вінниці вшанували загиблих кіборгів. Дружина одного з них ледь стримувала сльози - фото 4

Вінниця.info