19 трав. 2017 10:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

61

0

У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети

У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети

 На початку нового навчального року – ще дві школи матимуть нові їдальні


У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети

У Вінниці ЗОШ №6 перейшла на здорове харчування. У їдальні встановили сучасну систему приготування їжі з велетенськими паровими шафами та чанами з підігрівом.

«Підігрів постійно на пару, ми приготували і воно постійно гаряче, не потрібно його розігрівати. Один раз приготували , ще раз приготували виключно на пару, ніяко смаження  немає», - розповідає  Сергій Олексюк, директор комунального підприємства «Школяр».

Шкільну їдальню облаштовували два роки. У дирекції зауважують, це не забаганка. Діти навчаються у дві зміни. Старшокласники мають по 7 уроків. І їм  потрібна здорова їжа.

«Діти можуть прийти доступно вибрати собі саме те меню, яке сьогодні до вподоби. Щоденно ми маємо 10-12 видів різноманітних страв, які є здоровими за якістю харчування корисними для дітей і головне, що вони абсолютно всі дітям до вподоби. У нас є і перші і другі страви завжди кожен день є суп чи борщ однозначно», - пояснює Наталя Тітова, директор загальноосвітньої школи №6.

Комплексний обід у шкільній їдальні коштує 10 -12 гривень.  Молодшим школярам половину витрат компенсує міська рада. У гімназії навчається понад тисячу дітей – і усі вони обирають парові котлети, каші та борщі, а малеча найбільше полюбляє молочні страви.

«Я наприклад, полюбляю найбільше це пюре з якоюсь курочкою, це або лапка або ніжка, і сирники дуже смачні. Мама моя дуже переживала, бо я харчувався так, десь на перерві  в магазин вибігти купити. А зараз мама спокійна що я можу гарно похарчуватись у школі», - каже учень школи Олександр Ляшко.

Влада Вінниці має намір абсолютно витіснити з шкіл міста  фаст-фуди. Разом із батьками вони є основними спонсорами здорового харчування.  На початку нового навчального року – ще дві школи матимуть нові їдальні.  

 У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети

У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети - фото 2

У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети - фото 3

У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети - фото 4

У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети - фото 5

У Вінниці школа перейшла на здорове харчування. На перерві замість чіпсів - парові котлети - фото 6

Вінниця.info