29 серп. 2014 10:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

39

0

У Вінниці школярі вчитимуться без осінніх канікул

У Вінниці школярі вчитимуться без осінніх канікул

Місто зекономить на опаленні, а дітям збільшать тривалість зимових канікул


У Вінниці школярі вчитимуться без осінніх канікул

На серпневій педагогічній конференції вчителі міста Вінниці говорили про патріотичне виховання школярів, допомогу в адаптації дітям і їхнім батькам, які приїхали з Криму та зони АТО, енергозбереження та інші завдання шкільної та дошкільної освіти.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

На сьогоднішній день усі школи міста готові до початку учбового процесу. У 2014-2015 році у Вінниці за парти сяде близько 35 тисяч школярів, це на тисячу учнів більше, ніж минулого року. В умовах неоголошеної війни та складної економічної ситуації в державі вінницькі вчителі тим не менше налаштовані оптимістично і планують додати у виховний процес патріотизму, любові до рідного міста та України. Але в той же час, за словами директора департаменту освіти міської ради Володимира Буняка, педагогічна спільнота повинна сконцентруватися й на основному завданні – якості знань, які дають дітям, а також на роботі з обдарованою молоддю, впровадженню інноваційних методик та технологій в навчально-виховний процес та наданню додаткових освітніх послуг.

Попри готовність і приміщень, і вчителів до нового навчального року, ситуація в країні таки внесе свої корективи в навчальний процес. Директор департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк повідомив, що у школах міста буде збережено п’ятиденний робочий тиждень, але натомість цього року не буде осінніх канікул. Тиждень відпочинку зазвичай припадає на жовтень, коли ще не дуже холодно, і цілком можливо, що у цей період опалення в школах, якщо дозволятиме температура зовнішнього повітря, іще не буде ввімкнено. Тож з одного боку діти зможуть продовжити навчання ще в допустимому температурному режимі, з іншого – за рахунок відстрочки старту опалювального сезону вдасться зекономити газ. Тиждень, який діти замість канікул навчатимуться, можна буде використати для відпочинку, коли лютуватимуть сильні морози. Тоді у школах будуть підтримувати мінімальну температуру, яка буде працювали лише на те, щоб не розморозилась система опалення. А діти цей час проведуть вдома.

На необхідність енергозбереження у школах та дитячих садках звернув увагу й виконуючий обов’язки міського голови Сергій Моргунов, який також взяв участь у педагогічній конференції. Він закликав по можливості утеплити вікна, двері, дахи та стіни у приміщеннях, де перебувають діти. Говорив і про те, що на перспективу потрібно спільно шукати можливість залучення грантових коштів для проведення заходів з енергоефективності приміщень закладів освіти. Тим більше, що у місті вже є приклади реалізації таких проектів – цього літа за грантові ресурси було замінено всі вікна у школі №25 на суму майже 110 тисяч доларів. «Я переконаний, що в цьому напрямку потрібно більше працювати, - зазначив Сергій Моргунов. – Сьогодні Європа до нас дійсно по-іншому відноситься і хоче нам допомогти. Я позавчора зустрічався з послом Латвії, то вона каже, що їх хвилює одне, куди йдуть кошти і чи ніхто їх не вкраде. Вінниця ж має багато позитивного досвіду роботи із грантовими коштами. До нас є довіра, і ми вже маємо певну репутацію. Тому для нашого подальшого розвитку потрібно використовувати усі можливості».

Окрім навчально-виховних та господарських питань на конференції обговорювали й тему війни на сході країни. На конференції також з вуст представника від громадськості прозвучала думка запропонувати батькам таку ідею: гроші, які вони планують витратити на квіти до 1 вересня, спрямувати в підтримку воїнам АТО.

ВИННИЦА.info

 


0
0