24 жовт. 2014 16:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

36

0

У Вінниці сьогодні незабутнє шоу – фонтан під снігом

У Вінниці сьогодні незабутнє шоу – фонтан під снігом

 Попри примхи погоди, сьогодні відбудеться урочисте закриття фонтану


У Вінниці сьогодні незабутнє шоу – фонтан під снігом

 Не зважаючи на погодні сюрпризи, закриття найбільшого у Європі світломузичного фонтану – таки відбудеться. Сніг не стане на заваді традиційному завершенню шостого сезону.

Про це запевнили у Вінницькій міській раді. Тому радять вінничанам тепло вдіватися і не пропустити фінальне дійство. Тим більш, що погодні умови дійсно унікальні і навряд чи у найближчі роки ми побачимо жовтневий снігопад. Але сьогоднішня програма буде не така тривала за часом.

Нагадаємо, що сезон 2014 пройшов під лозунгом «Єдина країна». Організатори як завжди, запланували масштабну шоу-програму, яка не залишить байдужим кожного, хто відвідає свято.

Довідка

Найбільший у Європі світломузичний Фонтан із єдиною у світі системою занурення під воду та реконструйована Набережна «Roshen» відкриті 4 вересня 2011 року. Під час реконструкції Набережної проведено розширення нижнього та верхнього променадів з 15845 до 16493 кв м. Проведено розчищення русел річок Вінничка та Південний Буг. На території ділянок двох скверів влаштовано пішохідні доріжки, встановлено дитячий майданчик з спеціальним антитравмовим покриттям. Для забезпечення зручних зв’язків між прогулянковою алеєю та територією, що знаходиться нижче рівня верхнього променаду влаштовано різноманітні типи сходинкових маршів, а також пандуси для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Фонтан Roshen розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м. Фонтан Roshen нараховує шість програм тривалістю 20 хв - "Робошен", "Ельфи", "Історія музики", "Винаходи", "Лебедине озеро" "Хвилі рідної душі" та 8 коротких – тривалістю 5-6 хв.

Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект було повністю реалізовано за рахунок інвестиції Фонду Петра Порошенка та Міжнародної корпорації ROSHEN. Загальна вартість проекту Набережної і Фонтану перевищує 100 млн. гривень.

ВИННИЦА.info

 


0
0