2 трав. 2015 11:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

70

0

У Вінниці створили Церковно-архітектурну Комісію

У Вінниці створили Церковно-архітектурну Комісію

 У Вінницькій єпархії створили Церковно-архітектурну Комісію


У Вінниці створили Церковно-архітектурну Комісію

 1 травня розпорядженням митрополита Вінницького і Барського Симеона у Вінницькій єпархії створено Церковно-архітектурну Комісію.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.

Комісію створено «для врегулювання питань, які виникають у Вінницькій єпархії з будівництва та ремонту храмів, інших церковних та церковно-адміністративних споруд, відповідності їх зовнішнього вигляду православній церковній традиції, ремонту древніх храмів і поновлення ікон та іконостасів, які мають культурно-історичну цінність, а також для сприяння у вирішенні питань, пов’язаних з оформленням будівельної та реставраційної документації парафій у відповідності із чинним законодавством». Керівником Комісії призначено архімандрита Єлеазара (Єгорова).

До складу комісії увійшли єпархіальний архітектор та священики, які мають досвід храмобудівництва.

 Під час спілкування із членами новоутвореної комісії Архієрей окреслив усі напрямки її діяльності і наголосив, що надалі, згідно з його Розпорядженням, виконання усіх будівельних, реставраційних та ремонтних робіт у храмах та будівлях, які належать релігійним громадам, будуть розпочинатися тільки після погодження їх Комісією та затвердження Єпархіальним Архієреєм.

Першим дорученням, яке митрополит Симеон надав єпархіальній Церковно-архітектурній Комісії, було визначити стан церковної будівлі і перелік необхідних робіт у с. Глухівці Козятинського благочиння, куди члени комісії направилася разом із настоятелем священиком Валерієм Гуменюком. Найближчим часом результати перевірки, здійсненої Комісією, будуть розглянуті митрополитом Симеоном.

У Вінниці створили Церковно-архітектурну Комісію

У Вінниці створили Церковно-архітектурну Комісію - фото 2

У Вінниці створили Церковно-архітектурну Комісію - фото 3

ВИННИЦА.info