13 берез. 2018 13:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

134

0

У Вінниці створять ліцей для обдарованої молоді

У Вінниці створять ліцей для обдарованої молоді

 У Вінниці створять ліцей для обдарованої молоді 


У Вінниці створять ліцей для обдарованої молоді

 Депутати Вінницької облради підготували до сесії проект рішення, яким передбачено створити комунальний заклад «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді». Навчальний заклад може запрацювати вже у вересні. Документ схвалений профільними комісіями облради.

Проект рішення опублікований на сайті Вінницької обласної ради.

«1. Створити комунальний заклад «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді».

2. Затвердити Статут комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді», що додається.

3. Призначити в.о. директора комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» Козаченка Віталія Івановича.

4. Доручити в.о. директора комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» Козаченку В.І. здійснити всі організаційно-правові заходи щодо державної реєстрації юридичної особи та Статуту, про що поінформувати управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області в місячний термін (з наданням копії Статуту).

5. Обласній державній адміністрації забезпечити фінансування створення і функціонування комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» з граничною чисельністю відповідно до штатного розпису, за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті па галузь освіти…», - зазначено в проекті рішення.

Депутатка Вінницької облради, голова профільної комісії з питань освіти Людмила Станіславенко повідомила Вiнниця.info, що ліцей буде розміщуватись по вул. Хмельницьке шосе в приміщеннях Вінницького національного технічного університету.

«Ліцей створюють для навчання обдарованої молоді, учнів 10 – 11 класів, котрі мають здібності до точних наук. На сьогоднішній день розроблено Статут ліцею, потім будуть визначені правила вступу до навчального закладу. Розміститься «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» на базі Вінницького національного технічного університету. Є домовленість з вузом про виділення навчального приміщення і навіть місць в гуртожитку. Там також працюватимуть викладачі університету, які даватимуть студентам поглиблені знання по профільному напрямку. Я впевнена що депутати проголосують за даний проект, який одноголосно було підтримано усіма членами нашої профільної комісії і вже з 1 вересня ліцей зможе навчати учнів. Ми повинні підтримувати обдаровану молодь а також створювати можливості для їх якісної освіти», - прокоментувала Людмила Станіславенко.

Вiнниця.info