3 лют. 2017 08:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

У Вінниці створять найновітнішу лабораторію контролю якості продуктів

У Вінниці створять найновітнішу лабораторію контролю якості продуктів

 На це Євросоюз виділив майже 300 тисяч євро


У Вінниці створять найновітнішу лабораторію  контролю якості продуктів

Вінниччина стала одним з 16 партнерів транскордонної співпраці між Україною та Молдовою. Вчора у Кишиневі представники від області підписали контракт. Фінансування розвитку регіонів з обох сторін взяв на себе Євросоюз. На це виділив 3,3 мільйони грантових євро.

Окрім Вінниччини від України участь в проекті беруть також Одещина, Чернігівщина. Усі регіони мають прикордонне з Молдовою розташування. Фінанст спрямують на розвиток харчової промисловісті, бізнесу для молоді, готовності до надзвичайних ситуацій, також на екологічні та культурно-просвітницькі напрямки. Центральний регіон  береться і за удосконалення «зеленого» туризму та інноваційного сільського господарства.

«За проектом, на який виділили Візницькій області майже 300 тисяч євро, планується допомога малому та середньому бізнесу. Аби підвищити якість сільськогосподарської продукції. Як фінал проекту – створення у Вінниці лабораторії європейського зразку з найновітнішим обладнанням. Адже для того, аби виходити на європейський ринок, необхідно робити продукти по європейським стандартам. Переди цим буде велика просвітницька робота для товаровиробників. І найголовніше, для людей. Тому, що якісна продукція – залог здоров’я людей.  Запрошуємо на навчання всіх зацікавлених у цій справі осіб», - розповів Вінниця.info керівник міжнародної організації «Україна-Польща-Німеччина» Сергій Татусяк.

У рамках транскордонної співпраці між Україною та Молдово на Вінниччина також розвиватимуть сільський туризм в Ямпільському районі. Як само, Вінниця.info розповість згодом, представники цього напрямку до 3 лютого проходять у Кишиневі профільні тренінги.

У Вінниці створять найновітнішу лабораторію  контролю якості продуктів

У Вінниці створять найновітнішу лабораторію  контролю якості продуктів - фото 2

У Вінниці створять найновітнішу лабораторію  контролю якості продуктів - фото 3

У Вінниці створять найновітнішу лабораторію  контролю якості продуктів - фото 4

У Вінниці створять найновітнішу лабораторію  контролю якості продуктів - фото 5

Вінниця.info