23 листоп. 2017 11:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

57

0

У Вінниці створять нову вулицю і назвуть її в честь Героя-десантника

У Вінниці створять нову вулицю і назвуть її в честь Героя-десантника

 Нова вулиця буде між Немирівським і Черкаським шосе


У Вінниці створять нову вулицю і назвуть її в честь Героя-десантника

 До сесії Вінницької міської ради на 24 листопада підготували проект рішення Про найменування вулиці в місті.

Рішення виконкому опубліковано на сайті Вінницької міської ради.

Проектну вулицю, що розташована в районі вулиці Немирівського шосе та вулиці Черкаське шосе, назвуть - вулиця Петра Коваленка.

«1. З метою належного функціонування адресної системи міста найменувати проекту вулицю, що розташована в районі вулиці Немирівського шосе та вулиці Черкаське шосе, назвою: вулиця Петра Коваленка (схема розташування додається).

2. Департаменту архітектури та містобудування міської ради:

2.1. Внести відповідні зміни до переліку вулиць, проспектів, бульварів, провулків, площ м. Вінниці. 2.2. Надіслати дане рішення ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України для включення даних назв до словника Єдиних та Державних реєстрів.

3. Департаменту інформаційних технологій міської ради внести зміни в адресну схему м.Вінниці протягом двох тижнів з дня прийняття даного рішення.

4. Департаменту у справах ЗМІ та зв’язку з громадськістю міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації протягом двох тижнів з дня його прийняття.

5. Відділу ведення Державного Реєстру виборців м. Вінниці надіслати дане рішення для включення даних вулиць до адресного реєстру автоматизованої інформаційної телекомунікаційної системи Державний Реєстр виборців», - зазначено в документі.

Довідка.

Коваленко Петро Миколайович народився 24 лютого 1994 року в с. Рахнівка Гайсинського району Вінницької області.

Солдат, старший водій БТР аеромобільно-десантного взводу 2-ї аеромобільно-десантної роти 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади, в/ч А0281, Житомир.

Загинув 2 травня 2014 року поблизу Слов'янська під час виконання завдання у рамках антитерористичної операції. Військові 95-ї аеромобільної бригади мали оточити осередок озброєних бойовиків. На шляху до місця призначення біля селища Андріївка на мосту через річку Сухий Торець рух колони заблокувала організована група людей, які назвалися місцевими мешканцями, серед них були жінки з іконами і дітьми. Військові зупинилися, почали перемовини. Під час перемовин на українських військовослужбовців здійснили озброєний напад російські терористи, які відкрили вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів, практично з-за спин цивільних мешканців, прикриваючись «живим щитом».

Петро Коваленко нагороджений орденом «За мужність» II ступеня (посмертно).

Вінниця.info