31 січ. 2017 12:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

65

0

У Вінниці суд скасував вирок бійцю 93-ї бригади за «вкрадений» Прапор

У Вінниці суд скасував вирок бійцю 93-ї бригади за «вкрадений» Прапор

 У Вінниці суд скасував вирок бійцю 93-ї бригади за «вкрадений» Прапор 


У Вінниці суд скасував вирок бійцю 93-ї бригади за «вкрадений» Прапор

 В Могилеві-Подільському місцевий суд минулої осені присудив 3 роки та 10 днів позбавлення волі військовому із 93-ї бригади Миколі Лаврику ніби-то за крадіжку Прапора України із стели села Бандишівка... Цікаво, що слідчі та голова сільрад Антонюк оцінили крадіжку в 300 гривень. А ветеран АТО, що відвоював 2 ротації в Донецькому аеропорту сказав, що більше не міг бачити знущання над Прапором, за який в ДАПі загинули більше 200 кіборгів. І ось ця вражаюча цинізмом справа із Могилева доїхала до Вінниці, де 31-го січня судді Апеляційної інстанції та прокурор з області скасували її як незаконну, поверхневу і не досліджену.

«Я нічого не крав! Я зняв той прапор, бо він висів як непотріб на зламаному флагштоку майже біля землі... Ви знаєте, скільки хлопців лягли в чорну землю за цей Прапор? Просто не міг бачити цю наругу і тому зняв його та забрав додому, - розповів кіборг із 93-ї бригади Микола Лаврик. - Вдома я повішав його як треба на гараж і він показував всім, що тут територія вільної України і живе її захисник... Чому голова сільради вирішив, що я крадій та написав заяву до поліції не знаю...»

Микола Лаврик розповідає, що йому Могилів-Подільський суд призначив йому покарання 3 роки 10 днів позбавлення волі, але завдяки волонтерам, побратимам і юристам, справедливість відновили.

«Мені треба було їхати на лікування, адже після аеропорту я погано чую, втратив 70% працездатності, отримав Гепатит «Ц», який назвали смертю для мене... І тут мені дають 3 роки 10 днів тюрми, з якої я вже можу не вийти. Довелось шукати допомоги в побратимів, волонтерів, юриста і просто небайдужих людей. Дякую, що прийшли сьогодні в суд і відбили мене. Вперше дякую суддям та прокурору з області, які знайшли час, бажання та інтерес вникнути в мою справу і не засадити мене в тюрму. Якби мав здоров‘я — на 100% повернувся би на війну, бо там все чесніше! Є ми і вони, є Прапор і Україна! А наші життя — це ціна за Прапор над Україною для наших дітей. Тому я приніс сьогодні в суд прапор із ДАПу, де розписали всі живі Герої його оборони», - говорить Лаврік.

Після годинного розгляду Лаврика було скасовано і направлено в Могилев-Подільський на новий розгляд за участі адвоката.

У Вінниці суд скасував вирок бійцю 93-ї бригади за «вкрадений» Прапор

У Вінниці суд скасував вирок бійцю 93-ї бригади за «вкрадений» Прапор - фото 2

У Вінниці суд скасував вирок бійцю 93-ї бригади за «вкрадений» Прапор - фото 3

 

Вінниця.info, матеріал Романа Ковальського (33-канал), фото надані автором