4 лип. 2018 15:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

118

0

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії?

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії?

 У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії?


У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії?

 4 липня Вінницький міський суд розглянув справу за позовом Державної міграційної служби щодо примусового видворення з України 41-річної громадянки Японії Ічікава Атсуко разом з п’ятьма неповнолітніми дітьми. В родині з семи осіб, чоловік - росіянин, дружина - громадянка Японії, троє неповнолітніх дітей - громадяни Японії, двоє найменших – українці, народились на Вінниччині. Живуть вони в с. Вила Ярузькі Чернівецього району з 2014 року, але нелегально.

Сьогодні суддя Олена Вохмінова заслухала адвоката, представника міграційної служби та представника відділу у справах дітей Чернівецької РДА. Відповідачки на засіданні не було, так як вона відмовилась отримувати повістку, посилаючись, що не розуміє мову. Жінка просила забезпечити їй перекладача з японської, аби перекласти документи. Офіційного перекладача у в Україні немає. Не забезпечили його навіть з посольства Японії, так як не мають на це повноважень.

Позивач просив суд видворити до Японії Ічікава Атсуко разом з п’ятьма неповнолітніми дітьми: 8-річною Ічікаво Катаро, Ічікаво Сакорако, Ічікаво Реоносяке, Вєтровою Квітославою-Медорі, якій три роки та Вєтровою Мирославою, яка народилась в травні 2017 року. Проти позовних вимог - адвокат Воронцова, і представник органів опіки та піклування Чернівецької РДА Юрковська.

«Діти не відвідують ні дитсадок, ні школу. Громада села допомагає дітям з продуктами харчування та одягом. Мати доглядає дітей, наскільки може, але я не знаю на скільки жінка може рубати дрова і щодня готувати їсти, не маючи з чого. Діти сплять на підлозі. В лікаря вони не оглянуті. Про їх розвиток я не можу сказати», - говорить представник міграційної служби.

Адвокат зазначає, що це лише слова документів, адже в родині інше бачення виховання дітей.

«Діти проживають сьогодні лише з мамою. Зараз вони в складній життєвій ситуації. Коли з ними проживав батько, він купував та доставляв продукти, одяг. Коли ми 1 лютого цього року були в них у будинку з представником міграційної служби, там все скромно. Діти сплять на матрацах, але в них така культура. В хаті було дуже тепло. Найстарша дівчинка сиділа писала ієрогліфи. В хаті є дитячі книжечки, видно, що з ними займаються. На стелі паперові вироби, які робили з дітьми. Видно, що діти в нормальних адекватних умовах. Мама скромна. Одяг дітей чистий. Кожна дитина має сумочку з речами. Діти під примітивним рукомийником миють руки, коли приходять з вулиці. Але коли ми були в них перед судовим засіданням, нас на подвір’я вже не впустили. Не було Вєтрова (він залишив територію України – ред.), вона сказала: «я без чоловіка вас не впущу». В той же час діти грались на подвір’ї, видно, що вони чисті. На маленькому городику біля хати посаджена кукурудза, помідори, два рядочки чорнобривців, що приємно здивувало. Як жінка, вона про дітей дбає. Її шкода по-жіночому…», - говорить представник служби захисту дітей.

Міграційна служба просить суд видворити за межі території держави шістьох громадян у зв’язку з порушенням термінів перебування на території України та невжиття заходів щодо легалізації проживання.

В результаті, суд не задовольнив позов Державної міграційної служби через відсутність обґрунтованих доказів.

«У судовому позові Державної міграційної служби до громадянки Японії Ічікава Атсуко про примусове видворення за межі України відмовити. Судові витрати залишити за рахунок держави. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Вінницького апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів», - йдеться в судовому рішенні.

Нагадаємо, журналіст Вiнниця.info спілкувалась з главою родини Віталієм Вєтровим в квітні цього року, коли постало питання про нелегальне перебування родини на території України. Зараз чоловік тимчасово, на 90 днів, виїхав за межі України і має повернутись за кілька днів.

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії?

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії? - фото 2

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії? - фото 3

Фото сім'ї

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії? - фото 4

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії? - фото 5

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії? - фото 6

У Вінниці суд вирішив долю японки та п’яти неповнолітніх дітей. Чи відправлять їх примусово до Японії? - фото 7

Вiнниця.info