28 верес. 2018 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

54

0

У Вінниці урочисто проводжають до армії півсотні призовників

У Вінниці урочисто проводжають до армії півсотні призовників

Аби ухилитися від служби, найчастіше виїжджають закордон 


У Вінниці урочисто проводжають до армії півсотні призовників

28 вересня у Вінниці урочисті проводи призовників. Молоде поповнення армійців вже пройшли комісію та визнані придатними до військової служби.  

«На сьогоднішній день відібрано близько 50 осіб. Більшість з них призиваються до Нацгвардії України. До служби приступлять з 1 жовтня. Перші відправки з дев’ятого числа. Планове завдання на Вінницький міський військовий комісаріат – 200 людей. Вимоги до них: повна родина, задовільний стан здоров’я, освітній рівень, зріст, вага, водійські права. Важливо патріотичне налаштування. Люди, які йдуть до армії за покликом свого серця» - розповів Вiнниця.info Ігор Ліщук, тимчасово виконуючий обов’язки міського комісара Вінниці.  

Значна кількість осіб призовного віку ухиляються від служби в армії.

«Велика кількість витупають вдруге та втретє до навчальних закладів, щоб здобувати освіту. Але порівняно з кількістю тих, хто виїжджають закордон, і не порівняти», - додав Ліщук.

Нагадаємо за випадок, коли молодий хлопець, аби ухилитися від служби в армії, одружився із своєю двоюрідною бабусею. За інформацією міського військкомату, він наразі перебуває закордоном.  

Призов у цьому півріччі триває з 1 жовтня до 30 грудня. Молоді армійці до служби у зоні ООС залучатися не будуть.

Вiнниця.info