19 серп. 2015 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

58

0

В лікарні на Київській стане тепліше. Змінять 3, 5 км. мережі теплопостачання

В лікарні на Київській стане тепліше. Змінять 3, 5 км. мережі теплопостачання

 У головному корпусі лікарні швидкої медичної допомоги до опалюваного сезону буде замінено 3, 5 км. мережі теплопостачання.


В лікарні на Київській стане тепліше. Змінять 3, 5 км. мережі теплопостачання

 У цьому опалювальному сезоні значно покращиться якість теплопостачання в головному корпусі Міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги (МКЛ ШМД). Тут буде замінено 3, 5 км. мережі теплопостачання.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Минулого року цей медичний заклад підключено до нового індивідуального теплового пункту (ІТП), а в цьому році замінено майже дві тисячі погонних метрів труб теплопостачання всередині приміщення. Ще понад півтори тисячі – планується замінити до початку опалювального сезону.

Минула зима для лікарні швидкої медичної допомоги, що по вул. Київській, стала рекордною по кількості поривів на внутрішній мережі теплопостачання. Траплялось так, що за тиждень доводилось кілька разів зупиняти опалення для ремонту труб. Тому під час планування робіт на поточний рік не було жодних сумнівів, що систему теплопостачання в головному корпусі лікарні швидкої медичної допомоги потрібно міняти.

Загальна протяжність існуючої мережі опалення лікарні швидкої допомоги становить понад 4,5 тис. погонних метрів. Цьогорічні фінансові можливості дозволили замінити лелвову частку, майже 80% мережі. Це більше 3,5 тисяч метрів труб. Решту робіт перенесено на наступний рік. В рамах проекту старі металеві труби замінили на сучасні металопластикові. Радіатори поки що залишили чавунні.

В минулому році лікарню швидкої медичної допомоги було підключено до нового індивідуального теплового пункту. До нього також під’єднали інші медичні заклади, які знаходяться поблизу. Раніше ці лікарні обслуговувались котельнею по вул. Київській,82. В минулому році її було повністю виведено з експлуатації через низький коефіцієнт корисної дії і високе енергоспоживання, а лікарні – підключені до більш потужної котельні по вул. П.Комуни (де кілька років тому було проведено реконструкцію та встановлено нові котли). 

«Така реорганізація відбулась в рамках проекту по реконструкції системи теплозабезпечення в районі вулиць Київська-Талаліхіна, який реалізовувався минулого року за грантової підтримки міжнародної корпорації "NEFKO". Тоді було замінено 1,5 км теплових мереж, виконано реконструкцію одного центрального теплового пункту (ЦТП) по вул. Грибоєдова,3 та встановлення 9 ІТП. Також ми закрили малопотужну котельню по вул. Київській,82», – розповів директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорій Пурдик.

ВИННИЦА.info