8 трав. 2018 17:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

109

0

У Вінниці в медика виявили туберкульоз. Комісія встановила – жінка захворіла через умови роботи

У Вінниці в медика виявили туберкульоз. Комісія встановила – жінка захворіла через умови роботи

 У фельдшера через роботу виникло захворювання – туберкульоз


У Вінниці в медика виявили туберкульоз. Комісія встановила – жінка захворіла через умови роботи

 У 38-річної фельдшера-лаборанта Вінницького обласного спеціалізованого територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» виявили професійне захворювання – туберкульозу верхніх долей легень. Захворювання виникло внаслідок шкідливих умов праці і недотримання усіх норм на робочому місці.

Про це повідомляє управління Держпраці у Вінницькій області.

Захворювання виявлено під час медичного огляду у 38-річної фельдшера-лаборанта. Стаж роботи медика в умовах дії шкідливих факторів - 18,5 років.

Відповідно до наказу начальника Управління Держпраці у Вінницькій області, комісією було проведено розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання у фельдшера.

Комісією встановлено причини виникнення професійного захворювання, а саме:

  • наявнісь на робочому місці патогенних мікроорганізмів – збудника туберкульозу (Мycobacterium Tuberculosis) та професійний контакт з туберкульозними хворими та інфікованими біосередовищами;

  • не проведення ревізії вентиляційної системи, у зв’язку з чим не може бути забезпечена її ефективна робота;

  • відсутність безоплатного щозмінного отримання 0,5 л молока, незалежно від тривалості зміни;

  • недотримання процедури проведення періодичного медичного огляду, як працівникам, що працюють у шкідливих умовах праці, згідно з наказом МОЗ від 21.05.2007 №246.

З метою ліквідації і запобігання професійних захворювань (отруєнь) головному лікарю Вінницького обласного спеціалізованого територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» запропоновано усунути ці причини та посилити контроль за використанням засобів індивідуального захисту органів дихання (респіраторів) персоналом та (масок) пацієнтами залежно від ступеня ризику передачі МБТ згідно з наказом МОЗ України від 18.18.2010 року №684 п.3.14,п.4.3.3.

Вінниця.info