15 берез. 2017 15:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

200

0

У Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній

У Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній

 У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній


У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній

15 березня о 14.35 у Вінниці знову перекрили рух транспорту по Соборній. Кілька десятків активістів та місцевих депутатів від "Свободи" ходять туди-сюди від обласної ради до бібліотеки ім. Тімірязєва. Такі дії учасники "ходової акції" вдруге за день влаштували після того, як на продовження 16 позачергової сесії 7 скликання знову не зібралися депутати. Присутні були 28 з 84 осіб. Сьогодні сесію розпочинали вже тричі. Спочатку о 10 годині, яку потім перенесли на 11, а потім на 14 годину. Тричі не було кворуму.

«Гайда тоді палити шини та перекривати рух транспорту», - закликала Таїса Гайда.

Рух транспорту заблокували. Через хвилин 10 голова облради повідомив, що президія прийняла рішення продовжити сесію о 17 годині. Але активісти на це не звернули уваги. Продовжили ходити від одного краю дороги до іншого.

Вчора активісти хотіли проведення позачергової сесії, аби депутати розглянули питання: «Про звернення представників громадських об’єднань до Президента України Порошенка П.О., прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., голови Верховної ради Парубія А.В., Генерального прокурора Луценка Ю. В. щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих території Донецької та Луганської областей України (додається)». Сесію призначили. Чому не зібрались депутати, питання інше. Одна з депутаток від "Батьківщини", партії, що підтримує сьогоднішні дії, приїхала після обіду, в колуарах говорила своїм колегам: знали б як мені ця "раптова сесія" сьогодні далась...

Якщо вчора основним меседжем протестувальників було "ні торгівлі з окупантом", то сьогодні вранці РНБО прийняла рішення – припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Щодо іншої частини звернення - звільнення керівників силових структур країни, то це зовсім не компетенція облради, а лише пропозиція. Так як рішення приймає Президент.

Тим часом, поки місцеві депутати займаються політикою, страждають звичайні мешканці міста, які змушені пішки діставатись до місця призначення. 

Городяни обурюються, через «блокаду» дороги по Соборній,  рух транспорту у Вінниці паралізований. У цей період також через ремонтні роботи перекритий Київський міст.  

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній - фото 2

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній - фото 3

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній - фото 4

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній - фото 5

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній - фото 6

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній - фото 7

У  Вінниці вдруге за день активісти перекрили рух транспорту на Соборній - фото 8

Вінниця.info